Weekend PLOG 20-07 + 21-07-2019

Weekend PLOG 20-07 + 21-07-2019

Hi lieve allemaal, sorry weer een dagje overgeslagen. Ik was helaas niet voorbereid en het was te warm om achter de pc te zitten, daarbij had ik wat last van hoofdpijn. Dan kan ik het beter een andere dag doen en ook goed voor gaan zitten. Wens je veel leesplezier. We hebben een leuk weekend gehad.

De was doen

Jaja, ook in het weekend moet de was gedaan worden en opgeruimd worden. Ik zorg er meestal voor dat alles gewassen en gestreken is voor het weekend. Lukt niet altijd uiteraard, maar ik doe mijn best. Dan hoef ik het alleen nog maar even op te ruimen. Scheelt een hoop. Opruimen hik ik soms ook wel eens tegenaan, maar het is gelukkig altijd zo gebeurd. Ik zet de mand op mijn bed en maak dan eerst stapeltjes wat van wie is. Ook is het handig als je dat al tijdens het inruimen van de wasmand kunt doen. Scheelt enorm met opruimen. Anders ben je op de slaapkamers nog aan het rondlopen, wat voor wie is. Misschien als iemand van jullie een andere handige tip heeft, kom maar binnen hoor. Ik wil het graag delen als moeders onder elkaar. Je moet het je zo makkelijk mogelijk maken. Eens toch hihi…

20190720_103902

Hier hadden ze de glitterstiften ontdekt, dus ze waren samen mooi aan het plakken geslagen met die glitters.

20190720_111208

Klick-Beats

Ze hadden de klick-beats weer eens gevonden. Hier kun je leuke en gezellige armbanden, ringetjes en kettingen van maken. We hebben maar een klein doosje met spulletjes, maar heb al bij een andere mama blogger/vlogger gezien dat er super grote dozen zijn. Dan kun je nets iets meer. Maar deze hoeveelheid is prima voor onze kids. Deze keer hadden ze beide een leuke armband gemaakt.

20190720_115959.jpg

20190720_120116

Hoe schattig is deze foto? Liva had haar popje lekker op de bank gelegd met allemaal dekentjes en haar eigen konijnenknuffeltje. Ze kan zo lief gaan zitten spelen met de pop tegenwoordig. De pop krijgt ook tussen het spelen door ook regelmatig een kus of een knuffel. Super cute.

20190720_122445.jpg

Beddengoed schoonmaken

De kinderen waren mooi aan het spelen. Donny was trouwens nog een ochtendje ons pap mee helpen met klussen. Het zou slechter weer worden, dus eigenlijk was het in eerste instantie niet de bedoeling om te klussen, maar de ochtend begon goed, dus zijn ze uiteindelijk even gaan klussen. Geloof van half 9 tot 11. Dus dat was ook goed te doen. #klusteam hihi…

Oh ja, nu lees ik het kopje weer. Ik was druk met het beddengoed en de was. Lekker allemaal weer frisse bedden, heerlijk idee.

20190720_153716

Avond eten

We schakelen even heel snel door na het slaapje van Liva. Het was verder niet zo’n boeiend dagje ofzo, we hebben het gewoon lekker rustig gehouden. Donny was nog samen met Liva boodschapjes gaan doen, zodat er eten gekookt kon worden.

20190720_170558

We zijn begonnen met een heerlijke ragout. Was alweer even geleden en is super handig warm te maken. Dit lusten de kinderen ook wel een beetje. Ik vond het al knap dat ze een tijdje terug dit hadden geprobeerd te eten. Want Donny en ik vinden dit erg lekker. In het weekend is het voor ons ook niet altijd handig om op zaterdag te beginnen met een nieuw soepje. Van de soep eten wij 2 dagen, maar op de zondag gaan we meestal bij mijn schoonouders eten. Dat is dan weer zonde van de soep. Vandaar geen soepje voor ons in het weekend. Of bij bijzonderheden dat we soep maken voor 1 dag hihi, dat kan ook nog. Had ik laatst met die Chinese tomatensoep trouwens.

20190720_173128

Maggi

Maggi zakje uit Duitsland, heerlijk gerecht met rijst. Ik was voorheen echt geen rijst eter. Totaal niet, vind het super droog en krijg het dan niet weg. Maar met deze zakjes uit Duitsland zit er zo’n heerlijke smaak aan en lekker veel saus, zodat je het smakelijk kunt eten. Dit was snitsel (zonder korst) met champignons.

20190720_174756

Toetje

Als toetje had ik nog lekker ijs in de vries liggen. Aardbeien Meringue van Hertog. Deze vinden we super lekker, vooral die witte choco “koekjes” bovenop. Hup met een mop slagroom erbij (Zelf geklopt) en smullen maar.

20190720_182513

Zondagochtend dingen

De kinderen wisten niet goed wat ze wilden doen en Teijm begon geloof ik ergens in een verhaal over een tent of iets (dacht ik) En toen kwamen we op het idee om een tent te maken met stoelen. Je kunt op verschillende manieren een tent maken, deze ronde was het met stoelen en dekens hihi… Allebei 2 stoelen en 2 dekens. Een verzonnen ingang en klaar is kees. Ze gingen beide wat pakken om mee in de tent te nemen en mee te spelen. Liva schrijfspulletjes en de pop. Teijm zijn Nintendo.

20190720_191109

Fietsen

Toen zijn we allemaal om gaan kleden en hebben we de fiets gepakt en zijn we naar ons thuis gefietst. We hadden nu een andere route genomen, namelijk over de fietsbrug. Dit vind Teijm altijd erg leuk en het is net zo ver fietsen. Welke route we ook nemen, het is altijd ongeveer 20 a 25 minuutjes fietsen. Teijm en Liva vinden het altijd heerlijk als we ervoor kiezen om te gaan fietsen. Dit doen ze graag. Ik had ons mam wel gebeld of ze thuis waren, anders was het wel beetje ver fietsen voor Teijm (vonden wij)

Ze waren thuis en vonden het leuk dat we een theetje en koffie kwamen drinken. Het zonnetje scheen lekker, alleen was het nog best fris op de fiets. Maar door het fietsen kregen we het goed warm. Ik had voor de terugweg voor de kindjes een jasje bij. Dat was maar goed ook, was wel beetje nodig. Het was iets meer bewolkt dan op de heenweg.

20190721_100044

20190721_100927.jpg

20190721_100933

Super trots

We waren deze ochtend super trots op Teijm, want hij had bijna helemaal alleen naar boven gefietst op de brug. Het laatste kleine stukje moest Donny even een klein duwtje geven om boven te komen. Je zag ook de trots in zijn kleine oogjes schitteren. Super schattig om te zien. Dat maakt het fietsen ook zo ontzettend leuk. Voor hun is het vaak de 1e keer met iets. Blijft bijzonder.

20190721_101023

Koetjes in de wei

20190721_101200

20190721_101221

20190721_101851

Piktol

Teijm & Liva hadden de piktol weer gevonden bij ons thuis en waren druk aan het oefenen. Bij Teijm lukte het een paar keer om de tol te laten draaien en te laten draaien, door er met het touwtje (aan de stok) ertegen aan te slaan. Super leuk om te doen. Wie herkent dit van vroeger of van zijn ouders of opa & oma? De piktol is voor de meisjes en de haktol voor de jongens. Deze hebben we zelf thuis liggen, gekregen van opa & oma hahaha.

20190721_102731

Hihi, bij Liva lukt het niet, maar ze probeerde het wel.

20190721_103056

Schommelen

Liva ging toch liever even schommelen met Winnie the Pooh en Robijntje. Deze knuffels heeft ons mam altijd beneden in de hal voor Liva klaar liggen. Elke keer als we komen, gaat ze Winnie & Robijntje pakken om te spelen of te tutteren. Deze keer mochten ze mee schommelen.

20190721_104334

20190721_110658

20190721_111754.jpg

Worstenbroodje

We waren een andere route naar huis gefietst en van al dat fietsen hadden we allemaal honger gekregen. We hadden een lekker worstenbroodje warm gemaakt met een stokbroodje erbij. Ik had deze heerlijk belegd met zalmsalade.

20190721_125928

20190721_130108

20190721_130459

TV kijken

Na het slaapje van Liva hebben ze beide nog even tv gekeken.

20190721_155205

Pip

We zijn met het avond eten weer gezellig bij mijn schoonouders frietjes wezen eten. We konden super lekker buiten zitten met zijn alle. Het was nog prachtig weer. Liva is altijd dol op de knuffelhond pip. Die mag ze van boven halen en dan mee spelen, samen met haar neefjes. Deze keer hadden de jongens ook allemaal vliegtuigjes gevouwen.

20190721_192219

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog. Laat zeker een leuke reactie achter als je mee wil kletsen.

Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk. Gezellig als je lid wordt van mijn Instagram pagina en/of Facebook pagina, als je niks wil missen.

Klik hier voor mijn Instagram pagina

Klik hier voor mijn Facebook pagina

Follow my blog with Bloglovin

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, leuk als je weer mee leest.
Ik wens jullie een fijne werkweek of vakantie als je die hebt.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Life is a beautiful ride☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s