PLOG Woensdag 17-07-2019

PLOG Woensdag 17-07-2019

Samen in bed

Heerlijk die vakantie. Zodra Liva wakker is, roept ze tegenwoordig naar Teijm. `Teijm, mag ik bij jou komen liggen’ ? En dan stormt ze haar bedje uit om naar Teijm te gaan.
Dan liggen ze samen bij Teijm gezellig in bed te kletsen, zo leuk om te luisteren waar ze het over hebben hihi.. Ik heb een foto kunnen maken, maar dan van de babyfoon. Ze zijn dan zo lief aan het doen, dat ik het moment niet graag verstoor. Je ziet net 2 hoofdjes boven het dekbed uitkomen… Hoe cute is dat.

20190717_073350

Onder de verf

Daarna zijn we omgekleed en zijn we naar beneden gegaan. Ik heb boven nog alle bedden opgemaakt en de ramen open gezet. Teijm & Liva zijn mooi gaan spelen. Teijm met zijn magneetjes en daarna allebij weer eventjes verven, want dat is toch wel erg leuk. Vooral je eigen helemaal onder verven hihi. Echt super handige verf, die je er snel af krijgt. Deze ochtend was snel voorbij. De kinderen zijn nog super lief buiten gaan spelen, terwijl ik even moest bellen. Daarna was het alweer tijd om te eten voor de middag. We hadden iets eerder gegeten, zodat Liva optijd naar bedje kon. Mensen die we kennen, gaan namelijk een eigen huis bouwen en daar wilde we in de middag even gaan kijken. Want er kwamen grote kranen en betonwagens. Dus wel leuk voor Teijm & Liva om te gaan kijken. Dan krijgt het huis pas echt vorm. Spannend….en super, super leuk.

20190717_085234

20190717_095341

20190717_112003

20190717_142837-e1563524322238.jpg

Boodschapjes

Ik had in de ochtend gehakt uitgelegd en daar moest ik nog het een en ander aan groentes erbij kopen. Dus we zijn na het kijken van het storten van cement, naar de supermarkt gegaan. Ik de vorige plog had ik verteld dat we op visite waren geweest bij mijn zusje en ze had nog een lekker en makkelijk recept aan mij doorgegeven. “Gehaktpannetje” van de website: Lekker en Simpel. Dus het lijstje had ik al bij de hand toen ik boodschapjes ging doen. We waren ook super snel klaar, zodat we weer fijn naar huis konden.

20190717_145000

Recept: voor 4 personen

 • 200 gr. Basmatrijst (wij gebruikten gewone rijst)
 • 500 gr. Rundergehakt
 • 2 wortelen, geschild en in kleine stukjes
 • 250 gr. kerstomaten, gehalveerd
 • 200 gr. maïs uit blik, gespoeld en uitgelekt
 • 4 lenteuitjes, gekuist en fijngesneden
 • 140 gr. tomatenpuree
 • 500 ml. water
 • peper en zout
 • 2 teentjes knoflook geschild en fijngehakt
 • 2 eetlepels olijfolie
 • verse fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:
Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en hou apart. Verwarm de olijfolie en bak het gehakt rul en mooi bruin. Voeg de knoflook, wortelen en tomaten toe en bak even mee. Meng de tomatenpuree eronder en blus de pan met het water. Laat 5 minuten sudderen tot de wortelen bijna gaar zijn. Voeg de maïs en de lenteui toe. Meng er als laatste de rijst door en breng op smaak met peper en zout. Warm alles nog even goed door. Serveer met wat verse fijngehakte peterselie.

Wij vonden het lekker smaken en eten rijst altijd met wat kroepoek erbij. Dus het is zeker een geslaagd recept, wat ik vaker zal gaan maken. Wij hebben een rijstkoker, dus dat gedeelte hebben we anders gedaan en wij vinden het lekkerder om de rijst apart te serveren… Ieder zijn eigen dingetje met eten koken hihi…

20190717_171249

20190717_171541

20190717_182100

20190717_182439

Dvd kijken

Met thuiskomst heb ik een leuke dvd aangezet voor de kinderen. Wie herkent deze film nog? Ik vind vooral het begin van de film erg mooi om te zien. UP! En terwijl de kinderen mooi de film aan het kijken waren, heb ik het beginstukje met ze meegekeken en ben toen aan het avond eten begonnen. Aangezien er best wat groentes gesneden moesten worden, moest ik wat eerder beginnen met de voorbereiding. Als ik er de tijd voor heb, dan vind ik het erg leuk om te doen. Dan ben ik graag bezig met alles in stukjes snijden en allemaal in aparte bakjes te doen. Hier helpen de kinderen ook graag altijd mee. Dan snij ik de groentes en hun doen het in de bakjes. Ideaal samenwerken en nog leuk ook.

20190717_164955.jpg

20190717_170738.jpg

20190717_170724.jpg20190717_170738

Opa & Oma

Na het eten zijn we nog even naar mijn schoonouders geweest, even gezellig en we moesten nog wat bespreken. Maar toen we binnen kwamen was het maar stil, niemand thuis. We hebben even gewacht en ja hoor, daar kwamen ze aan. Dat was nog eens geluk hebben hihi… We waren maar op de bonnen fooi naar ze toe gereden. De kinderen waren mooi gaan spelen en daarna zelfs buiten. Daar waren ze helemaal onder de indruk van een “vlinder” die op de grond aan het kruipen was. Dus ik ben gaan kijken wat voor diertje het kon zijn. Het was geen vlinder, maar een mot. Toen maar even uitgelegd wat een mot was hihi. Dat het toch een ander diertje is.

Toen was het alweer half 9 geloof ik, tijd om weer naar huis toe te gaan en de kinderen naar bed te brengen. Ze waren allebei weer lekker moe, dus ze sliepen meteen.

20190717_202442

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog. Laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen. Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk.

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Calorieën zijn toch die beestjes die ’s nachts je kleren kleiner maken?☆

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s