PLOG Dinsdag 16-07-2019

PLOG Dinsdag 16-07-2019

Broodje zalm

Deze ochtend heb ik Liva nog 1 keertje weggebracht naar “de kindjes” (de opvang) , waar ze nog on gaan spelen met haar vriendjes en vriendinnetjes. De leidsters waren erg blij dat ze kwam en dat ze Liva nog weer even konden zien. Ze had vanalles gedaan. Liva houd het meest van kleuren, knutslen en verven enzo.

Ik ben daarna even mijn plog gaan maken van het weekend, deze moest ik ook meteen posten. Ik was wat later. Maar het was gelukt. Teijm mocht van mij nog even op de Ipad en ik kon fijn op de computer even typen. Daarna wilde we beide wat gaan doen, maar wisten even nog niet precies wat. Toen heb ik een vriendin een appje gedaan of ze tijd en zin had in een Theetje. Ik weet dat ze erg druk was, dus stelde voor om daar een theetje te doen, hoefde ze ook niet van huis.

Tegen half 1 zijn we snel naar huis gereden en heeft Teijm een bakje met honing rondjes en melk gegeten en ik 2 broodjes met zalm, dit had ik nog over. Smullen dus. Ik ben dol op gerookte zalm. Ik had verder niks in huis, anders had ik mijn broodje iets meer kunnen “versieren”. Maar dit was ook zeker een feestje hihi.

20190716_122458

Liva ophalen

Voor 1uur heb ik mijn vriendinnetje opgehaald bij de opvang en liep ze trots met haar werkje voor papa naar huis toe. Binnenkort is Donny ook jarig, dus heeft ze wat moois mogen knutselen voor papa. Dit heeft ze meteen met thuiskomst verstopt hihi…
Wat een heerlijk ding is het ook. En nee, het ligt deze keer niet onder het bed 😉 Dat is vaak bij kindjes.

20190716_125523

Naar mijn zusje

We hadden met ons mam afgesproken dat we haar op zouden halen en dan door zouden rijden naar mijn zusje. Liva was deze keer niet naar bedje geweest. Ze hebben mooi gespeeld met zijn 3tjes. Met hun lieve neefje. Hij had net een super cool stoplicht gekregen en dat vond Liva toch wel erg interessant. Ik, ons mam en mijn zusje hebben een theetje en koffie gedronken met een heerlijke muffin met stukjes chocolade erin. Ik vraag me af waarom ik hiervan geen foto heb gemaakt. Die was erg lekker en zag er goed uit. Misschien was dat de reden, waardoor ik het vergeten was hihi… Te lekker gewoon. En groot ook nog eens. We hebben gezellig 2uurtjes gezeten en hebben vanalles besproken en leuk gekletst.

20190716_134810.jpg

20190716_135242.jpg

Avond eten maken

Bij thuiskomst ben ik meteen begonnen aan het avond eten. En heb ik meteen een foto gemaakt, zodat ik het niet zou vergeten hihi. Aan tafel ben je toch best druk met veel dingen. Het opschepen, zorgen dat de kinderen blijven zitten, zorgen dat ze blijven eten en ze willen hun verhaal kwijt. Dus wel 1000 dingen hihi.. Herkenbaar? Tijdens het eten maken, waren Teijm en Liva lekker in de tuin aan het spelen. Ze hadden heel de tuin vol liggen met speelgoed. Ik heb een coole actiefoto kunnen maken van Teijm die op de skippibal terecht komt. Wat hebben we gelachen om deze foto. En Liva had van haar opblaasbare vis een “huisje” gemaakt. Step langs de deur, helemaal af.

20190716_171025

20190716_171742

20190716_171811

20190716_171830

In de tuin werken

Nadat we klaar waren met het eten, ging ik nog snel de tuin even in om het gras te maaien en de kinderen wilde graag mee helpen met opruimen van de geknipte kantjes. Hoe lief is dat. Dat mag van mij wel vaker hihi. Het is gezellig en fijne hulp, maar zeker ook leerzaam. Ik vind dat het er weer netjes bij ligt. Super fijn. Als je om de 2 dagen het gras maait en goed bij houd, merk ik gewoon dat het super goed groeit en ook lekker vol gras wordt. Ja, je ziet ook nog bruine plekken in het gras, maar daar had ik wat overheen gestooid. Dat was mos, alleen groeit er nog niet iets voor terug, helaas. Dus misschien daar nog eens mest voor halen of toch zaadjes. We wachten het eerst even af. Kost toch allemaal weer een hoop geld om dat gras bij te houden.

20190716_185849

20190716_192716

20190716_192721

20190716_194442

Zwembad stofzuigen

Daarna ben ik nog even met de zwembadstofzuiger het zwembad schoon gaan maken, er was op een of andere manier toch beetje vuil/stof in gekomen. Zoals je ziet is het groen helemaal weg en is het mooi blauw. Het moet nog even rusten, want heb het idee dat er nog beetje veel chloor in zit. Maar we kunnen toch pas volgende week (hopelijk) zwemmen. Dan zorgen we ervoor dat de waardes van het zwembad goed zijn. Verder is het zwembad weer super schoon. Heerlijk vooruitzicht is dat toch. Let the sun shine.

20190716_190449_001

Naar bed, naar bed

En het is zo weer een heel stuk later. Tijd om de kinderen naar bedje te brengen. Ik moet wel lachten om Liva. Sinds deze week heeft ze de kruk onder de wastafel elke keer gepakt en zegt ze: even kijken of ik mooi ben. En dan is ze druk bezig met haar haartjes goed te toen en langs haar gezicht aan het strijken met haar handjes. Super schattig. En dan zeg ik tegen haar: je bent altijd mooi, mijn lieve schat. En dan grinnikt ze en loopt ze naar haar slaapkamer. Bij allebei een boekje voorgelezen. Ik bij Liva en Donny bij Teijm en toen zijn ze super lief gaan slapen. Omdat Liva niet had geslapen in de middag sliep ze heel snel. Ze was wel vort moe. En Teijm, tja dat is echt een vent, die slaapt gewoon binnen 1 seconden, zullen we maar zeggen. Dat heeft Donny ook altijd. Handig. Wie herkent dit van zichzelf, partner of kinderen?

20190716_203104

bedankt-groen-met-bloemen

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog. Laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen. Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk.

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Zussens zijn verschillende bloemen uit dezelfde tuin☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s