PLOG Maandag 15-07-2019

PLOG Maandag 15-07-2019

Vies weertje

De kinderen waren wakker en hebben nog eventjes fijn boven gespeeld. Eenmaal beneden zagen we dat het maar een vies weertje was. Helaas in de vakantie. Van mij mag het echt wel wat mooier weer worden, zodat we in het zwembad kunnen en wat andere dingetjes kunnen ondernemen, zoals de bbq lekker aansteken en picknicken of fietsen of van zulk soort dingetjes. Nog eventjes wachten, want ik zag dat de temperaturen voor volgende week al beter worden. Geduld is een schone zaak….

20190714_112017

20190715_084717

Bingo en verven

Op de kermis hadden ze knuffels gewonnen/uitgezocht en Teijm had een bingosetje uitgekozen. Erg leuk, hij is er mooi een tijdje mee bezig geweest. En ik vond het super knap, hij had zelfs de nummers 1 tot 90 goed neer gelegd. Helamaal zelf. Dat was moeders trotse momentje haha… Samen zijn ze ook mooi gaan verven en tekenen met wat nieuwe spulletjes die ze van mijn schoonmoeder hadden gekregen. Super handige verf, mooie stiften en gelpennen en potloden. Liva nog wat meisjes dingetjes, zoals een schrijfboekje een pennendoosje en een etui. Dus oma bedankt voor alle mooie spulletjes, ze hebben er al flink mee gespeeld. (Oma leest elke dag😘)

20190713_184604

20190715_093852

20190715_094502

Verf op de handen

Dit doosje zag Liva iets eerder aan voor schmink hihi… Dus ze begonnen eerder hun handen vol te verven dan de blaadjes. Het is hele fijne verf die je meteen afwast, dus ze mochten van mij wel verder gaan. Geen probleem. Wat een plezier hadden ze samen.

20190715_095028

20190715_095034

20190715_100653

Naar Omie toe

Toen belde ons mam, voor de gezelligheid. En die moest nog naar Omie toe. Ik stelde voor om met de kinderen even mee te gaan, want hoe leuk is het om Omie weer te zien. Dit is ook niet elke dag. De kinderen vinden het erg leuk om Omie te zien en te bezoeken. Ons omaatje is alweer 91 jaar oud. Zeker een bezoekje waard. Teijm en Liva rennen samen door de hal naar de “huiskamer” waar ons oma zit. Daar zitten ze dan met iedereen bij elkaar. Er zijn een paar “huiskamers” in het bejaardentehuis. Zo is iedereen een beetje verdeeld en is het niet te druk op elke “huiskamer”.

Jumbo Domino & Dammen

We kwamen aan en ons oma lag lekker even te rusten met haar oogjes dicht in haar eigen stoel, die in de “huiskamer” staat. Dus ons mam had haar voorzichtig wakker gemaakt en ze vond het erg leuk om ons te zien. Leuk dat we er waren. Ze vind het ook altijd enig om de kinderen te zien. Ze vertelde dat ze even een dutje deed en best moe was. Ons mam ging de schone was even in haar eigen slaapkamertje leggen en zorgen dat alles weer op orde was daar. En wij bleven gezellig bij ons oma.

1 van de verzorgers liet Teijm en Liva een kastje zien, waar ze altijd in mochten kijken als ze bij Omie op bezoek zouden komen. Daar liggen wat spelletjes in waar ze mee mogen spelen. Er ligt namelijk een jumbo domino en dammen, ganzenbord en zo nog wat meer van die gezelschapsspelltjes. Erg leuk. Ze waren enthousiast aan het spelen gegaan.
Ook mocht Liva van de verzorger een spekje uitdelen aan iedereen. Degene die sliepen, hebben we maar overgeslagen en lekker laten slapen hihi…

20190715_111925

20190715_112002

20190715_112601

20190715_112638

20190715_115008

Croissant en hard broodje

Daarna was het rond 12u en zijn we snel naar de winkel gereden, want yep Teijm & Liva wilde maar al te graag bij opa en oma gaan eten. Dus ze hadden een croissantje uitgekozen en lekkere harde broodjes. Het vakantiegevoel is er dan ook echt wel.

20190715_115546

En nu zie ik terwijl ik de PLOG aan het schrijven ben, dat ik niet meer foto’s heb gemaakt. Hoe dit komt, geen idee. Want ik bedacht me nog dat ik zeker foto’s wilde maken, maar dat is er niet van gekomen. Mijn excuses. We hebben thuis lekker gegeten. Ik had chinese tomatensoep gemaakt en lekker spaghetti. Ik had er een stokbroodje met kruidenboter bij gedaan en ik vind geraspte kaas altijd erg lekker op de spaghetti, dus we hebben gesmuld. De kindjes wat minder…helaas. Was zo lekker. Daarna zijn we gaan badderen en was het weer tijd voor bedje.

bedankt-groen-met-bloemen

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog. Laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen. Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk.

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Opa & Oma zijn de allerliefste van de hele wereld☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s