PLOG Donderdag 11-07-2019

PLOG Donderdag 11-07-2019

Ochtendje Pyjama

Ja, in de vakantie kun je bij ons wel verwachten dat ze iets langer in de pyjama zitten dan normaal. Teijm heeft even op de computer ´Roblox` gespeeld en Liva wilde graag op de Nintendo Switch het spel Mario Kart 8 spelen. Het lukt haar steeds beter. Super leuk om te zien. Uiteindelijk vond Teijm het ook erg leuk om mee te doen en heeft hij het stuurtje van mij overgenomen en wilde hij zelf spelen.

20190711_095911

20190711_105422

20190711_105827

Zwembad toch groen

Super vervelend, maar het zwembad is toch wat groen uitgeslagen. Gelukkig niet al te erg, maar niet geheel oke. Een vriendin appte al, dat hun zwembad ook groen was uitgelagen. Dus samen erover gehad en welke spullen we ervoor nodig hadden, wat werkte en het daardoor weer “gewoon” helder water van wordt. Mijn vriendin kwam met DE oplossing. Ik had de 2 flessen gekocht en toen gewacht dat Donny thuis was. Hij weet precies hoeveel kubieke meter in het zwembad zit, zodat het juiste aantal toegevoegd kan worden in het zwembad. 1 fles is voor de alg en het groen en de andere fles is de shockbehandeling, voor zonnebrandcreme en dat soort dingen uit het water te krijgen. Voldoende chloor zullen we maar zeggen.

20190711_113633

20190711_185027.jpg

20190711_202835

Mieren

Als je denkt, daar komt ze weer aan met haar mieren. Maar deze keer zitten er echt super veel buiten. Eerst had ik niet in de gaten dat het er zoveel waren. Je ziet ze ook duidelijk op de foto. Echt super vies. En als je bij de 3e paneel kijkt van de schutting, zit daar een hele hoop “vliegende mieren” , zoals ik ze noem. Op de onderste foto heb ik hetzelfde toegepast als wat ik binnen heb gedaan en ze waren binnen no-time allemaal weg. Ik heb ze ook niet meer gezien moet ik zeggen. Dus hopelijk heeft het gewerkt of het weer heeft wat gedaan? Ik weet het niet? Via de BD kreeg ik ook een melding van een bepaalde soort mier die zich nesteld onder de tegels en het juist lekker vind qua temperatuur met hoge graden. Dus of ze echt weg zijn of toch ergens “verstopt” zitten, ik weet het niet. Ik betwijfel het. We zullen het zien. Maar voor nu zijn ze weg. Gelukkig. De trampoline zit daar dicht bij en vind het geen fijn idee als de kinderen daar dan spelen. Als het er zoveel zijn kruipen ze gewoon over je lijf heen. Zo snel dat ze zijn. Bah. Hebben jullie hier ook last van? Herkenbaar? Of blij om te lezen dat je er geen last van hebt, dat kan ook haha. Wees maar blij, want vind het zelf maar niks. En mocht je er last van hebben, wens ik je heel veel succes.

20190711_120324

20190711_120311

Kralenketting

Zoals je ziet, was Liva lekker buiten gaan zitten op de trampoline. Niet dicht bij de mieren, dat mocht ze niet 😉 Maar Liva was een mooie kralenketting aan het maken voor Omie, zei ze. Super lange ketten met allemaal kleurtjes. Ze was maar al te trots. En idd ja, nog altijd lekker in de pyjame. De dunne/korte pyjama zat in de was en ze wilde heel graag de dikke aan haha.. Ook prima.

20190711_121352

Speelgoed winkel

We zijn toch maar de kleren aan gaan doen na het middag eten en het slaapje van Liva. En toen zijn we even naar de speelgoed winkel gereden. Teijm begon ineens te vertellen dat ze op school doen Elastieken. En ik dacht meteen: WAUW, super leuk. Herkennen jullie dit ook van vroeger? Ik vond dit altijd geweldig om te doen. Zowel met personen die de stiek open hielden of met stoelen. Als je niemand in de buurt had. Ik was dus meteen enthousiast toen Teijm erover begon en wilde graag naar de winkel om te kijken of ze zoeiets nog wel verkopen. En ja hoor, super blitse. Dus die hebben we meteen gekocht. En de prijs was nog leuk ook €1,25. Uiteraard wilde ik voor Liva ook wat uitzoeken. Dat viel in eerste instantie niet mee. Want ja, het hoefde niet al te groot te zijn. En toen zagen we ineens van die kleine hoela hoepen hangen in het rek. Super schattig. En zoals ze het zelf zegt: mama, ik wil die hoela, hoela. Hahaha.

20190711_160253

20190711_160912

20190711_161428

Elastieken oefenen

Ik moest nog even wat afgeven aan opa & oma, wat ik elke keer vergat. Dus dit was een mooie gelegenheid voor de kinderen om met het speelgoed te spelen en uit te proberen. Teijm wist zelfs het versje van het Elastieken. erin, erop, eruit, draaien, kippekruid of tip tap top, erin eruit erop, uit sluit kippenkruid. e-las-tie-ken vind ik fijn, erin erop eruit, kippenkruid eruit. En Liva was maar aan het hoela, hoela-en

20190711_163010

20190711_164219

Avond eten

Daarna zijn we snel weer naar huis gegaan en heb ik het eten in de oven gezet en heb ik aardappels gekookt. We hadden weer zo’n lekkere schotel van de Jumbo voor in de oven. Varkenshaas met pepersaus. Beetje groente erbij of een lekkere salade. Ik had weer heerlijk gesmuld. Er zijn ook nog wat andere varianten van die schotels voor in de oven.

20190711_181851

20190711_182216

In bad met babyborn

Na het eten was het weer gezellig baddertijd. Wij hebben alleen een inloop douche en ik weet dat ik als kind het fijn vond om in bad te zitten. Tja, die hebben we zelf helaas niet. Althans geen ruimte voor in onze badkamer. Dus wij bedachten om de grootste opbergbox te kopen bij de Ikea en dat gaat super goed. Ze zitten er graag in. Toen ze kleiner waren had ik er altijd een antislipmatje in liggen. Dan bleven ze goed zitten. Maar bij ons spelen ze nog altijd graag in “het bad”. Want zo creëer je ook mooi schuim waar ze mee kunnen spelen en kunnen ze op hun gemakje zitten in lekker warm water. Ideaal dus voor ons. En uiteraard mocht deze keer Babyborn mee in bad. Die heeft ze flink gewassen met schuim haha.

20190711_191220

Stokbrood met kruidenboter

Na het badderen, hadden de kids nog eventjes beneden gezeten. Hun haren drogen en toen zijn ze mooi gaan slapen. En had ik voor ons een heerlijk stokbroodje met kruidenboter voor in de oven warm gemaakt. We hadden zin in wat lekkers hihi.. Het smaakte goed, was alweer even een tijdje geleden dat we dit op hadden.

20190711_230030

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog. Laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen.

Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk. Gezellig als je lid wordt van mijn Instagram pagina en/of Facebook pagina, als je niks wil missen.

Klik hier voor mijn Instagram pagina

Klik hier voor mijn Facebook pagina

Follow my blog with Bloglovin

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.
Ik wens jullie een heel fijn weekend.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Hoepel, dans je fit☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s