PLOG Woensdag 10-07-2019

PLOG Woensdag 10-07-2019

Toko

De garnalen uit de vries waren op, dus ik ben samen met de kindjes naar de Toko gereden om weer nieuwe te halen. Love this. Ik heb een koeltasje met vries elementen meegenomen, omdat we weer even naar ons thuis gingen.

20190710_0952455463486372135679094.jpg

Kopje Thee

Yep, het was weer tijd voor een lekker kopje thee. We waren rond 10u bij ons mam. Ons pap was weer lekker klussen. Tijdens het kopje thee en koffie voor ons mam, hebben we weer even gezellig bijgekletst.

20190710_1006375104394057048046290.jpg

Magic Tiles

Bij ons thuis speelt Teijm heel graag het gezellige spelletje Magic Tiles. Dit is een muziek app. Je moet je vingers op de toetsen houden en zo het liedje foutloos af laten spelen, doe je het verkeerd, ben je af. Als je het goed doet, gaat het liedje steeds sneller en sneller. Dus het wordt moeilijker voor je gemaakt. Heel goed voor de motoriek. En het is nog gezellig ook nog met een leuk liedje erbij.

20190710_1034123981271035541602462.jpg

Op pad

Na ons kopje thee en koffie zijn we gezellig met zijn alle even naar de Lidl gegaan voor boodschapjes. Ons mam moest nog de handige sla-droger hebben, die er deze week ligt. En ik moest nog wat optimel van de lidl hebben. Die was weer op en deze vinden onze kinderen echt super lekker. Uiteraard wilde ze wat broodjes en een croisantje hebben. Teijm wilde ook de donut proeven en ik moet zeggen, die smaakte goed. Hadden we niet moeten proeven, weer iets wat we lekker vinden uit die graaibakken hahaha…

We hadden trouwens de broodjes genomen, omdat oma voorstelde om te blijven eten. Het is toch woensdag en normaal zouden de kinderen daar zijn. Liva in de ochtend en Teijm na school. Teijm vind het heerlijk om bij opa en oma een hard broodje met aardbeien jam te eten en een croisantje. En Liva eet het liefste van alles een beetje wat. Echt een snoepkontje. Zolang ze alles maar op eet, vind ik het prima. We snijden dan ook vaak dingetjes door de helft, omdat we weten dat het anders blijft liggen.

20190710_1102536733694141591565651.jpg

Spelen

Voor het middag eten moest er nog even buiten gespeeld worden. Teijm had het voor elkaar gekregen dat oma het beach-setje had meegenomen bij de Lidl. Dit is dan ook speelgoed die bij opa en oma blijven liggen voor de kindjes. Voor wie is dit herkenbaar? Het was nog wel even oefenen.

20190710_120236.jpg

Lunchen

Toen ons pap ook weer thuis was van het klussen, zijn we gezellig met zijn alle gaan eten. Ons heerlijke croisantje en hard broodje. Weer lekker gesmuld van alles en ons buikje weer vol.

20190710_120725

Schommelen

Na het eten mocht Liva nog even schommelen. Dit doet ze super graag bij opa en oma. Ze weet de schommel precies te liggen en je hoort altijd meteen het geluid als ze de schommel probeert te pakken. Ik mocht haar duwen en het moest steeds harder. Heerlijk toch….

20190710_124508

Genoten

Ook vandaag heb ik weer enorm mogen genieten van de mooie planten en bloemen in de tuin. Met hun krachtige kleuren.

Mee helpen

Eenmaal weer thuis, was Liva lekker gaan slapen in haar bedje en heeft Teijm mij nog meegeholpen met het bakje schoonmaken van de rijskoker. Die stond er en moest nog gedaan worden. Gewoon met wat dreft en een afwasborstel hihi. Deze bak doe ik overigens nooit in de vaatwasser, maar maak ik gewoon met afwasmiddel en een borstel schoon.

20190710_155454

De garnalen

Jaaa, en toen was het weer tijd om eten te koken en te smullen van mijn garnalen. Dit was alweer eventjes geleden voor mij. Het was weer ontzettend lekker. Garnalen met zoetzure saus van conimex en Tagiatelle met 1pakje roomculinair met chili saus (warm) erdoor heen.

20190710_181954

Jokie & Jet

En toen is het ergens na het eten mis gegaan haha… Liva had in eerste instantie de stoel voor de tv gezet, maar Teijm wilde die ook. We hebben geen 2 van zulke stoelen. En die 2 van ons hebben het op deze manier opgelost. Tja, wat zullen we ervan zeggen? Ze waren stil, maakte geen ruzie en zaten samen mooi tv te kijken…. wat wil je dan nog meer. Oh ja, ik zal straks de lampenkap nog rechtzetten. Handig zo’n foto. Had het nog niet eerder in de gaten gehad… Oh, en zo zitten ze niet standaard voor de tv hoor. Super slecht zo dicht bij 🙈

20190710_184232

Naar bed, naar bed

Na het eten mogen ze altijd nog eventjes op blijven en zeker in de vakantie. Maar het was al een paar dagen echt later dan normaal en zo laat, dat Donny en ik het dan te laat vinden voor een boekje lezen. Alleen doen ze dat bij ons best graag en om ze elke avond te laat naar bed te doen en dan geen boekje, dat gaat niet. Dus ik stelde voor om naar bed te gaan en dan nog gezellig een boekje te lezen. Teijm wilde eerst niet, hij wilde nog graag beneden blijven, maar dacht even na en wilde toch het liefste een boekje lezen. Dus we zijn eigenlijk direct naar boven gelopen. Tandjes gepoetst, gezicht gepoetst, handjes gepoetst, naar de wc geweest en de kleren mochten in de was.

Als eerst loop ik altijd met Liva mee naar haar kamer, die heeft een iets langer ritueel nodig dan Teijm. Allebei mogen ze zelf een boekje kiezen. Nu ben ik wel zo, dat ik niet alle woorden uit het boek lees, want dan zijn we super lang aan het lezen en ze willen bij ons altijd het hele boekje uitlezen. Dus dan doe ik zelf altijd wat. Bij het boekje van Liva vraag ik altijd of ze nog weet, wie wie is. Dan vertel ik weer een beetje en dan vraag ik haar weer wat. Beetje triggeren. Hoe doen jullie dit? Lezen jullie precies de woorden of doen jullie zelf wat?

Daarna geef ik ze een kus en knuffel en stop ik ze lekker onder de dekens. Daarna de lamp uit, deur dicht en loop ik naar Teijm. Teijm had gekozen voor een boekje van Borre. Super leuke boekjes, niet te groot en ze leren er ook nog eens van. Teijm glunderd altijd als we een boekje voor doen lezen. Als het boekje uit is, is het oke en gaat hij fijn liggen. Kus en knuffel, lamp uit en bij Teijm moet de deur altijd op een kiertje staan. Als we gaan slapen of ik moet eerder een keer naar boven, doe ik de deur altijd dicht. Dit in verband met brandveiligheid.

20190710_195319382210518441235707.jpg

20190710_200300

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog. Laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen.

Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk. Gezellig als je lid wordt van mijn Instagram pagina en/of Facebook pagina, als je niks wil missen.

Klik hier voor mijn Instagram pagina

Klik hier voor mijn Facebook pagina

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Reading is dreaming with open eyes☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s