PLOG Dinsdag 09-07-2019

PLOG Dinsdag 09-07-2019

Zelf gemaakte kapstok

Vandaag wilde Teijm graag iets knutselen en hij had nog een haakje gevonden waar zijn nieuwe onderbroeken in zaten. Dit haakje wilde hij gebruiken om een zelfgemaakte kapstok te maken. Ondanks dat het niet al te stevig is, is het hem maar mooi gelukt. Wel paar keer opnieuw moeten maken, omdat de jas toch te zwaar is en zijn kapstok het niet houd. Maar ach, we zijn gezellig bezig. Hij heeft erg zijn best gedaan hihi… Wie heeft er ook zo’n creatieveling thuis zitten?

Verven

Ook deze ochtend hadden ze weer leuk geverfd. Nog steeds met de verf van de Pasen. Als het nog goed werkt, waarom niet. Teijm is voroal bezig met het maken van nieuwe kleuren. ´Wat als ik blauw en wit meng mama´, dan krijg ik toch paars…

Eitje erbij

In de ochtend hadden we eigenlijk niet al te veel gedaan. Fijn rondom huis. Kindjes hebben mooi wat gespeeld en voordat je het weet is het alweer tijd voor het middag eten. Deze keer had ik zin in een stokbroodje met ei. Liva een boterhammetje en en kom met honing rondjes. Teijm had ook honing rondjes op met een cracker.

Groen container

De groencontainer mocht aan de straat. Ik heb van te voren nog even het gras gemaaid en toen aan de straat gezet. In de middag wilde Teijm deze netjes terug zetten. Incl. die van van de buren 😉 Wat kan hij toch helpen. Deze hadden we weer nodig om al het overbodige te snoeien.

Klimop snoeien

De container was weer leeg, dus ik kon weer de volgegroeide klimop snoeien. Het was allemaal weer flink aangegroeid en gaan verwilderen. Tijd voor een knipbeurt. Liva hielp in het begin nog een beetje mee, maar ging vrij snel weer met Teijm samen op de trampoline spelen. Ik was nog best even bezig om deze te knippen. Wilde niet een al te kale klimop, maar ook geen verwilderde. Het zonnetje scheen lekker om in de tuin te werken.

Mieren

Even weer terugkomend op de mieren. Jaja, daar is ze weer hoor. Het houd je soms gewoon bezig. Binnen zijn ze gelukkig weg. Ik heb er geen 1 meer gezien. Dus dat is een enorme opluchting. Of het ligt aan het weer of het ligt aan de zelfrijzend bakmeel. Dat zou toch mooi zijn, iets hebben wat werkt. Alleen nu zitten er buiten nog een heleboel. Hebben ze altijd al wel gezeten. Ik harkte wat door mijn tuintje, omdat ik alles beetje netjes aan het maken was en ineens begonnen ze allemaal te lopen. Ze kwamen allemaal naar boven. Super veel bij elkaar. Ze kropen overal. De kinderen wisten ook niet wat ze zagen. Weet niet of je het goed ziet op de foto, maar echt heel veel. Alsof er een mierenhotel zit onder de grond.. dus nu kunnen we mooi weer buiten aan de slag met de mieren. Maar het is gelukkig beter dan dat ze binnen zitten. Ook zo’n last van mieren?

Krijtbord

Terwijl ik nog druk bezig was in de tuin en met het zwembad, hebben Teijm en Liva nog mooi samen gespeeld op het krijtbord. Ook al is het geen mooi weer om te zwemmen, het zwembad moet toch goed bijgehouden worden. Anders houd je geen schoon zwembad over. Gelukkig kon ik mooi mijn ding doen en was het zwembad weer netjes bijgewerkt. De kids hebben echt mooi samen gespeeld. Super leuk om te zien hoe ze zo samen spelen. Bij ons gaat het ook vaak mis hoor. Want van lief samen spelen, kan het ineens overgaan in ruzie.

Schotel als avond eten

Voor het eerst hadden we deze schotel van gehaktballen met tomatensaus en mozzarella geprobeerd (van de Jumbo). Dit was echt heel smakelijk. Zelfs onze kinderen luste deze gehaktballetjes. En ze zijn altijd zo kieskeurig hihi. Echt (nog) geen goede eters. Maar dit hebben ze beide goed gegeten en was goed vullend. En super handig in de oven. Wie houd er ook zo van oven gerechten?

Sproeier aan

Ik was verrast van de warmte deze dag. Ofja, verrast. Ik had gewoon niet gekeken hoe warm het zou worden. In het zonnetje was het toch goed warm. Terwijl de koele wind toch lekker naar binnen kwam. De planten en het gras hadden weer duidelijk water nodig. Dus ik heb de sproeiers maar even aangezet. Het gras is ook eindelijk goed aan het groeien. Nog paar plekjes die ik beb behandeld die nog geel zijn, beginnen groen te kleuren. Helemaal trots op. Alle klaver is weg en zeker dat konijnenvoer heeft geen ruimte meer tussen al dat dikke, groene gras. Yesss. Je moest eens weten hoe het gras er eerst uit zag. Leek bijna wel een zandbak met paar stukjes groen. Teijm & Liva waren er als de kippen bij met het aanzetten van de sproeiers. Het liefste zouden ze er nog even onder de sproeier door lopen, maar daar vond ik het weer iets te fris voor. En het was ook alweer bedtijd. Morgen weer een dag. Lopen jullie kindjes ook graag onder de sproeier door of spelen ze ook graag met water?

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog Laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen. Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk.

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Life is better in the garden☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s