PLOG Maandag 08-07-2019

PLOG Maandag 08-07-2019

Productieve dag

Maandag heb ik meteen alle ramen en deuren open gezet. Het windje ging er weer goed doorheen. Dus ik heb er mooi een productieve dag van gemaakt en begonnen met stofzuigen, daarna dweilen. Ruikt altijd zo lekker. Wel eerst even een tijdje met de kids in onze pyjama gezeten haha… Dat moet ook kunnen in de vakantie. Lekker even niks en rustig aan beginnen.

Wagen volgeladen

We hadden nog wat lege kratten bier staan en deze besloot ik eindelijk eens in te wisselen. Ik vergat het elke keer. En elke keer aan de kassa vroegen ze om de “lege flessenbon” en ik dacht: oh ja, vergeten. Dus nu was het echt tijd om eens op te ruimen in huis. Ook hadden we best wat plastic staan. Ik weet dat het deze week op de donderdag opgehaald wordt, maar het lag allemaal in de weg en wilde het gewoon kwijt. Dus hup, dit ook in de auto gepropt.

20190708_122337

20190708_122347

Plastic opruimen

En uiteraard had ik onze 2 kleine lieverds meegenomen, die konden helpen. En dat hebben ze goed gedaan. Voor het eerst hebben we het plastic weggebracht en hopelijk in de juiste bak haha… Het paste niet helemaal, maar wij proppen die plastic zakken dan ook altijd enorm vol. Zo’n plastic apparaat werkt wel prima. Je duwt het erin, die hendel omlaag om dicht te doen en dan hoor je de zak vallen en wordt het geloof ik meteen vermalen ofzo. Je hoort in ieder geval dat er iets werkt…. Handig dus! En het is allemaal meteen netjes opgeruimd.

20190708_122521

20190708_122543

Lege kratten en flessen inleveren

Teijm wilde maar al te graag meehelpen om de lege kratten onderin te zetten. Uiteraard met een beetje hulp van mama, ging dat prima. Wat een sterke bink. Liva wilde ook super graag mee helpen. Zo hebben ze samen de flessen gedaan. Liva haalde de fles uit de tas en gaf het aan Teijm, en Teijm deed het in de flessenmachine. Liva kon daar jammer genoeg nog niet bij. Dit moest ze even accepteren, want het liefste had ze dit zelf gedaan… Maar deze samenwerking ging prima. Super schattig. Het was meer dan de moeite waard, want ik kreeg een bonnetje met meer dan €20,= . Kun je nagaan hoeveel er nog thuis rond lag te vallen.

20190708_123805

20190708_123918

Boodschapjes doen

Nadat we de flessen en kratten hadden ingeleverd, hebben we meteen wat benodigde boodschapjes gedaan. Ja, je leest het goed. Ook ik kan benodigde boodschapjes doen. En deze ronde had ik niet teveel of wat extra’s meegenomen. Ik leverde mijn embalage bon in en moest nog wel wat bij betalen, maar lang niet zo veel. Lang leven de legen flessen..
Dat scheelde deze week weer voor ons. Alle beetjes helpen en zo leuk met afrekenen.

20190708_125208

Kralen

Nadat we thuis kwamen van de boodschappen, heb ik deze netjes opgeruimd en zijn we meteen gaan eten. Want het was zeker al rond 13u in de middag. Wat later dan standaard, maar ja. Dat komt omdat we in de ochtend wat rustiger aan hadden gedaan. Na het middag eten is Liva toch eventjes lekker gaan slapen en na het slapen zijn ze super lief weer gaan spelen. Dit keer met de kralen. Deze hebben ze vorig jaar met de zomervakantie gekregen en hier spelen ze echt super veel mee. Zoals je ziet is het maar 1 bakje met kraaltjes, voor allebei 1 bakje. Ik heb ergens gezien dat je hier wat grotere tonnen van hebt. Dus eens kijken, want dat vergeet ik elke keer. Dan kunnen we ook een keer wat strijken. Dit vinden ze echt erg leuk. Aanrader dus. Weet niet hoe het heet eerlijk gezegd… denk grote strijk kalen haha…

20190708_130319

20190708_130334

Glas wegbrengen

Ook hadden we het glas weggebracht. Dit was hard nodig. Ons boodschappenkratje was helemaal vol. Wij lopen altijd gezellig met de bolderkar. De glasbak staat niet super ver van ons vandaag. Misschien 10 minuutjes lopen. Normaal zit er 1 achterin de bolderkar en ik of donny trekt dan de bolderkar, maar nu hadden we wat kapot glas erbij staan en mochten ze van mij niet in de bolderkar zitten bij de krat. Wel op de terugweg. Teijm wilde deze keer graag zijn fiets mee en Liva wil de de bolderkar doen. Oke, prima verdeeld. Het ging super goed. En aangekomen bij de glasbad, heb ik eerst het kapotte glas weggedaan en toen mochten Teijm & Liva zelf al het overige glas in de bakken doen. Wat een pret als ze dit mogen doen. Ook hier helpen ze altijd graag mee en vinden ze het leuk om het glas weg te brengen. Dit hadden we maar mooi nog even gedaan voor het avond eten. Ideaal

20190708_164455

20190708_165543

20190708_165545

Maggi gerecht (Duitsland)

Deze keer hadden we Snitsel met rijst en dan de saus van Maggi met champignons. Super lekker. Kroepoek en/of wat groentes er nog bij en klaar. Deze sauzen vind ik echt enorm lekker. Er zit zoveel smaak aan en is super makkelijk te maken. Dit ging ook weer handig in de oven en de rijst in onze rijstkoker. Ik heb daarnaast nog wat aardappeltjes gebakken voor de kindjes. Die lusten nog niet echt rijst. Teijm eet al een klein beetje. Dus komt wel goed. Het begin is gemaakt… Na het eten hebben de kids nog even gespeeld en zijn ze uiteindelijk weer lekker naar bed gegaan. Beetje later dan normaal, maar het is nou eenmaal vakantie. Op de maandag kijk ik altijd graag naar “Chauteau Meiland”. Wie van jullie kijkt dit nog meer? Het is zo super mooi geworden daar. Zo hard hebben ze gewerkt. Ondanks alle tegenslagen, erg knap. Na de aflevering ben ik achter de computer gaan zitten voor de blog in elkaar te zetten. En toen was de maandag alweer voorbij. Een fijne productieve en opgeruimde dag. Daar doe ik het voor.

20190708_175845

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog. Laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen. Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk.

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Opruimen, dat doe je samen☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s