PLOG Vrijdag 05-07-2019

PLOG Vrijdag 05-07-2019

Vrij dagje

Als eerst was ik ontzettend blij dat ze lekker uit hadden geslapen tot 08:30uur. Dat was erg fijn wakker worden. Toen zijn we allemaal langzaam aan naar beneden gegaan en hebben we wat gegeten. Teijm is van de honing rondjes met beetje melk. Liva had deze ook gegeten met een boterham. Ik eet altijd een boterham met gekleurde hagelslag van de Ruijter met een kom melk. Dit is al zolang ik me kan herinneren haha. Nooit afgeweken van dit ochtendritueel. Wie heeft dit ook, elke ochtend hetzelfde?

20190705_085638.jpg

Omkleden

Dan denk je even rustig om te kunnen gaan kleden en kom je beneden en tref je onderstaande foto aan. Liva riep ook al bij de trap, mama: mag ik een pakje drinken. Tuurlijk mag je dat… Maar niet in de gaten, dat ze 2 pakjes drinken had gepakt. Liva krijgt dat rietje nog niet echt makkelijk uit die verpakking, dus pakt ze een schaar om het los te knippen. Dit zijn kinderschaartjes, dus het is oke. Alleen wil ze soms het drinken uit het pakje knijpen in een andere beker. Tja, dan krijg je dus dit….dat lukt niet altijd even goed. Maarja, nog geen ramp hoor, alles opruimen, doek erover heen en weer door.

20190705_105558

Brood halen

Op de vrijdag ligt altijd ons brood netjes gesneden klaar bij de bakker. Deze halen we dan op en de kindjes krijgen een stukje stokbrood. Vinden ze super lekker en het is vort een soort van traditie. Het hoort er gewoon bij. Ze vinden het gek als ze bijvoorbeeld niks zouden krijgen. Maar accepteren en begrijpen het gelukkig wel, mocht het ooit druk zijn en het toevallig vergeten wordt.

20190705_112321

20190705_112535

Tandarts

Een maand geleden moesten we op controle bij onze tandarts en vertelde de tandarts dat de 2 opgevulde gaatjes van Teijm even opnieuw moesten. Ze begonnen te verslijten en idd, Teijm begon ook te klagen over pijn. Dus kwam prima uit dat het weer gedaan moest worden. Maar dat betekend niet dat Teijm het erg leuk vond. Het was wel even wachten in de wachtkamer, maar dat was niet erg. Teijm en Liva hebben zich goed vermaakt. Ze hadden super lief gekleurd en samen gespeeld.

20190705_11471720190705_12120520190705_121408

1 week na de controle werd eerst de ene kant in orde gemaakt en vandaag was de andere kant aan de beurt. Hij heeft het echt super, super, super goed gedaan. Dit alles zonder verdoving. Mega trots ben ik op hem. Hoe hij daar in de stoel lag, zo rustig. Maar de pijn is weg en de 2 tandjes zijn weer goed. Dat telt. Mijn grote, lieve vriendje.

20190705_12263320190705_123627

Boterham eten

En omdat Teijm zo goed zonder verdoving had gedaan bij de tandarts, konden we meteen thuis een boterhammetje of cracker eten. Super handig. Hij had er zelfs geen pijn aan. Dus hij heeft lekker van zijn Cracker gesmuld en Liva van haar boterhammetje.

Opa & Oma

Liva is weer fijn na het middag eten, lekker naar bedje gegaan. Teijm en ik hadden het ook mooi rustig gehouden. Even een relaxt dagje. Rond de klok van 15u kwamen ons pap & mam nog even aan gescooterd. We hebben even gekletst en wat gedronken. Donny was ook mooi optijd thuis.  Toen ons pap en mam weer gingen, stond Liva al bij ons pap. Want ze wilde maar al te graag mee op de scooter zitten. Vind ze echt zo leuk.

20190705_154557

Kikkerdiploma

Toen was het bijna 16u en was het tijd om ons klaar te maken voor de laatste zwemles voor de zomervakantie. Nog 1uurtje zwemmen. Liva uit bedje gehaald, Teijm hadden we thuis al zijn zwembroek aangedaan en laten plassen. En toen zijn we naar het zwembad gegaan. Hij heeft goed gezwommen en laten zien wat hij kan. De laatste 15 minuutjes mochten wij allemaal mee naar binnen, want de kikkerdiploma werd uitgereikt. Wauw, dat is leuk om mee te maken. De zwemjuffrouw vertelde over elk kindje hoe hij of zij het deed. Wat er goed ging of nog aan gewerkt moest worden. Maar allemaal kregen ze welverdient hun 1e kikker diploma. Super trots stonden wij als ouders te kijken wat voor brede glimlach Teijm op zijn gezicht had staan en hoe zijn armen de lucht in gingen van het juichen. Hij ging trots zijn diploma ophalen en was helemaal gelukkig. Zijn 1e diploma van het zwemmen. Na de zomervakantie wil hij het dolgraag in de klas laten zien. Daar begon hij meteen over. Onze trots!

20190705_16054220190705_185227.jpg

Eten kiezen

Omdat Teijm zo goed had gezwommen en zijn kikkerdiploma had gekregen, mocht hij kiezen waar we gingen eten. Want na het zwemmen heb je super erge honger. Dit hadden we hem verteld voor het zwemmen, dus kon hij nadenken tijdens het zwemmen. Hij kwam de deur uitgelopen van het zwembad en hij zei meteen: ik weet wat ik wil gaan eten. Hij wilde dolgraag naar de McDonald’s. Dus zo gezegd, zo gedaan. Na het omkleden, zijn we regelrecht naar de McDonald’s gereden. De kids een lekkere happymeal en wij een menu. Toen we aan het tafeltje gingen zitten, kregen de kinderen meteen een soort tasje met een kleurplaat erin en nog wat knutseldingetjes. En toen stond de tafel helemaal vol met al ons eten. Wat hebben we gesmuld. Teijm was ook hier trots, want hij had super goed gegeten, alles op en hij was nog frietjes mee aan het eten van Liva en nog een kipnugget. Dus hij vond dat hij meet eten op had dan papa en mama hahaha… Daarna kwamen we nog een klasgenootje tegen, die gingen ook lekker McDonald’s eten. Dus dat was wel leuk om die even gezien te hebben.

20190705_17215120190705_173055.jpg20190705_173202

IJsje eten

Toen zijn we een rondje gaan rijden en besloten we een lekker ijsje ergens te gaan eten. We kwamen uit bij een friettent in Heesch, ’t Stuupke. Je kunt hier super lekker buiten zitten en de kindjes konden nog spelen ook. Wat een plezier. Daarna zat onze buik wel vort vol en zijn we mooi naar huis gereden en waren we allemaal moe, maar voldaan. Kindjes mooi naar bedje gebracht. Ze waren zo moe, dat we ze niet meer hebben gehoord. Waren meteen in dromenland.  

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog, laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen over de tandarts of zwemles
Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk.

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ “We gaan even je tanden bekijken”☆

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s