PLOG Woensdag 03-07-2019

Woensdag 03-07-2019

Kort dagje school

Op de woensdag brengt Donny altijd Teijm naar school toe. Liva wil dan altijd graag mee met haar loopfietsje. Ik zwaai ze dan altijd uit en geef ze een dikke kus & knuffel voordat ze gaan.Vrij snel kwam Donny terug gelopen met Liva. Ze had verdriet en wilde weer naar huis. Waarom, weten we beide niet. Teijm bleef even wachten met een buur jongetje, totdat Donny weer terug was en mee kon lopen.

Ik heb nog even wat dingetjes op de pc gedaan. Er moest nog het een en ander ingevuld worden. Daar had ik mooi even de tijd voor. Toen ben ik mijn eigen om gaan kleden.

20190703_081646

De Bieb

Ja hoor, het was weer de 1e woensdag van de maand en dan is het altijd bij ons in het dorp Peuter voorlees uurtje. Super leuk en leerzaam voor de kindjes. Het was ook weer lekker drukjes. Liva was nog wat moe, maar had er wel zin in. Ze vind het erg leuk om daar naar toe te gaan. Er komt nog een meisje meer altijd en dat vind ze super leuk. In de auto grote verhalen, maar zodra ze haar ziet, schuilt ze achter mij… Maar ze gaan altijd gezellig naast elkaar zitten. Super schattig.

20190703_095751

20190703_095830

Als eerst mogen alle kindjes altijd gaan zitten en dan komt er iemand langs om de muziek instrumentjes uit te delen. Dit is voor tijdens het meezingen van de liedjes.

20190703_100225

Voorlezen

Na het zingen en muziek maken, gaat ‘de mevrouw’ voorlezen. Dit keer was het boek
-Fiet wil rennen-. Het is juist leuk om te luisteren, zeker als je dit soort boekjes helemaal niet kent of thuis hebt. De kindjes worden echt helemaal meegenomen in het verhaal. Ze mogen mee roepen en denken. Dat is erg leuk, vooral hoe de kindjes denken en wat ze dan zeggen. Prachtig.

20190703_100511.jpg

Knippen en plakken

Nadat het boek klaar is, mogen de kinderen altijd zelf wat gaan doen. Deze keer mochten we een windmolentje maken. Ik heb samen met Liva de vouwen gemaakt in het blaadje. Ze mocht trouwens zelf de kleur uitkiezen. En omdat Teijm zo van oranje houd, koos ze ook voor oranje haha… Na het vouwen, mochten we alle vouwrandjes knippen. Als we dit hadden gedaan, konden we gaan plakken en de puntjes naar het midden vouwen. Gaatje in het midden, pinnetje erin en door een rietje. Klaar windmolentje. Die van ons draait alleen niet haha… maarja, het windmolentje is er. Misschien het pinnetje te strak.

20190703_102647

20190703_103034

Na al het harde werken en knutselen worden de kindjes beloond met iets lekkers. Deze keer was het een soepstengel met smeerkaas. Liva is dol op soepstengels met smeerkaas. Dus die was flink aan het dippen. Ze smulde ervan en had er plezier in.

20190703_103806.jpg

Na de lekkere soepstengel met smeerkaas mochten ze nog een spelletje doen. Ze mochten proberen om het watje te blazen met een rietje, in een bakje welke aan de tafel hing. Aan de andere kant van de tafel dan…. Ze kwam elke keer dicht bij. Het viel niet mee, maar alle kindjes wilde het proberen en hadden plezier in het blazen.

20190703_104340

Supermarkt

Nadat het peuteruurtje voorbij was, zijn we even de supermarkt ingegaan om nog wat boodschapjes te halen. Ik geloof dat ik al lekkere honger had, zien jullie dat aan de foto… Niet goed, niet goed… haha. Oeps.

20190703_113049

Teijm ophalen

De lekkere boodschapjes waren allemaal weer opgeruimd. Liva kon nog eventjes op de iPad wat filmpjes op Youtube kijken en toen was het tijd om Teijm alweer op te halen. Op woensdag is Teijm altijd om half 1 uit. Liva weer op haar loopfietsje, maar werd al snel afgeleid door de vuilniswagen. Ze wilde even kijken hoe dat werkte…. Is voor haar de 1e keer, dus bleven we samen even staan kijken.

20190703_121855

We lopen op de heen weg en terug weg altijd langs deze tuin. Ik vind hier de paarse bloemetjes altijd erg mooi om te zien. Zo kleurrijk. Past trouwens ook wel goed bij haar jurkje…

20190703_124452.jpg

Filmpje kijken

Teijm hadden we van school gehaald en Teijm zijn vriendje van school kwam bij ons spelen. We hebben eerst een lekker broodje op met knak worstjes. Daarna is Liva naar bed gegaan en hebben Teijm en zijn vriendje even op de iPad gezeten. Daarna werden ze best wel druk en luid.

Ik merkte aan mezelf dat ik de drukte best veel vond en misschien niet helemaal kon hebben, want ik had super veel last van hooikoorts en had daardoor ontzettende hoofdpijn en was al best moe. Het was om 7u begonnen en de loopneus en traanogen waren vanaf die tijd niet meer weggeweest. Dus ik heb ze gevraagd om lekker buiten te gaan spelen. Konden ze daar mooi gaan schreewen haha.. Dit deden ze ook netjes. Daarna kwamen ze weer binnen spelen en kwamen ze zelf op het idee om een film te kijken. Prima dacht ik, mooi rustig op de bank tv kijken. Ze hadden gekozen voor Monsters en Co. Erg leuke film. Nadat het vriendje van Teijm op was gehaald, ben ik even heerlijk op de bank gaan liggen. Ik viel geloof ik ook meteen in slaap, zo vermoeid door de hooikoorts.

20190703_152219

Toen is Donny thuis gekomen en toen stond er ineens weer iets ander op de tv. Liva was Jokie en Jet aan het kijken. Dit kijkt ze ook super graag. Ben blij dat ik het paar jaar terug had gekocht bij de Efteling. Blijft ook erg leuk. Eens kijken dit jaar of er nog iets anders leuks te vinden is wat de kindjes leuk zullen vinden. Vast wel haha…

Na de filmpjes zijn Donny en ik begonnen aan het eten. Als je de vlogs kijkt, komt er bij ons meestal op woensdag uit, Shoarma voor Donny en voor mij een zalmpje of garnalen met tagiatelle. Donny merkte gelukkig op dat ik het zwaar had met mijn hooikoorts. Mijn neus is helemaal schraal van de loopneus en het snuiten en mijn ogen hangen op half 11 van de moeheid. Dus Donny had het tijdens het eten aan tafel allemaal geregeld. Want bij ons willen de kids dan vanalles hebben of vertellen. Ik had daar eerlijk gezegd deze ronde even de puf niet echt meer voor. Het geeft dan ook niets, want Donny had het allemaal voor elkaar met de kids. Dikke prima dacht ik. Goed bezig…. Super fijn! Scheelt weer wat.

20190703_161243

Kindervakanteiweek 2019

Op woensdag avond konden we in ons dorp de kinderen inschrijven voor de kindervakantieweek 2019. Donny en ik hadden het erover gehad en het leek ons wel leuk voor Teijm om mee te doen. Teijm is soms wat onzeker of afwachtend en wij denken dat hij hier weer veel van leert en zo ook meer andere kindjes leert kennen. En uiteindelijk hopen we natuurlijk dat hij veel plezier zal hebben en een leuke week heeft. We hebben ons zelf ook opgegeven als hulpouder in Teijm zijn groepje. Dus hopelijk gaat het allemaal goedkomen en gaan we elke dag mee met Teijm, zodat hij zijn eigen op zijn gemakt voelt. Dan zien we daar wel hoe het zal gaan lopen. Er doen totaal 624 kinderen mee. Super gezellig. We hebben sowieso het toegangsbewijs in the pocket. Jeeej

inked20190703_205620_li.jpg

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog, laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen over de bief of de kindervakantieweek.
Hopelijk vinden jullie mijn plogs leuk.

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Communicatie begint altijd bij jezelf☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s