Weekend PLOG Hittegolf 29 & 30 -06-2019

Weekend PLOG Hittegolf 29 & 30 -06-2019

Ik had toch besloten om van het weekend gezellig foto’s te maken, zodat ik een weekend blog kon schrijven voor jullie. En voor mezelf, voor de leuke herinneringen. Ik vind het altijd erg leuk om foto’s terug te kijken of juist die van een ander…

Fietsen

Zaterdag, weer zo’n lekkere warme dag… Toch besloten we om een rondje te gaan fietsen. Liva kwam met het idee en we hadden meteen zoiets van, ja leuk idee. In de ochtend is het dan ook nog om te doen met een piep klein windje…. We zijn beetje rondom ons dorpje gefietst vanwege Teijm. Ik geloof dat we iets langer dan 1 uurtje hebben gefietst. We waren rond half 11 aangefiets, na een kopje koffie en thee, met voor de kindjes wat ranja. En tegen kwart voor 12 waren we ongeveer thuis. Dus mooi optijd weer terug voor een lekker boterhammetje. Onderweg zie je zo vanalles. Eerst kwamen we langs weilanden met koeien. Liva zat bij mij achterop en dan hoor je haar zeggen. “Ik ruik koetjes in mijn neus” Blijft leuk hoe kindjes iets kunnen zeggen of roepen.
We zijn meer wat achteraf gaan fietsen deze keer, dan hoeven we ook wat minder op te letten om ons heen en fietst wat rustiger voor Teijm. En de weilanden waren mooi om te zien. Liva had ook nog paardjes gezien. Dat vind ze altijd erg leuk. We hebben heerlijk gefietst in het zonnetje. Was gelukkig nog niet te warm om te fietsen, want er werd 33 graden aangegeven voor die dag.

20190629_110523.jpg

20190629_114333

20190629_114456.jpg

20190629_114731

Zwembad schoonmaken

In de middag hebben we met zijn alle gegeten na het fietsen. Na het eten is Liva lekker op bedje gaan slapen en wij hebben ook wat gerust. Was te warm om erg veel te gaan doen haha… Donny moest ook om 15u weg, want die had een baby bbq. Die was voor de rest van de dag wel onder de pannen haha.. En toen Liva uit bedje was, ben ik heerlijk met de kindjes de verkoeling op gaan zoeken achter bij ons in de tuin. Je raad het al, lekker even zwemmen. Teijm heeft eerst meegeholpen om het zwembad beetje schoon te maken. Waren wat dingetjes in het water gewaaid. Dit was zo gebeurd, waarna we heerlijk konden zwemmen. Omdat ons zwembad in de schaduw onder de overkapping staat, is het in het begin wel even wennen. Het water is dan nog erg koud.

20190629_1629550.jpg

Heerlijk met je blote voeten in het gras. Ik heb deze middag ook een keertje in het zonnetje kunnen zitten. Dat was nog eens genieten, dat had ik nog niet kunnen doen. Beetje bij kleuren, want dat mag wel eerlijk gezegd.

20190629_163909.jpg

Teijm zet graag zijn duikbril op en zwemt graag onder water van de ene kant naar de andere kant. Of hij duikt graag de visjes op die we hebben voor in het zwembad.

20190629_165601

20190629_165605

Pannenkoeken eten

Omdat Donny van huis was en lekker aan het genieten was van een bbq & een koud biertje met allemaal mannen onder melkaar, vroeg ik de kindjes wat ze wilde eten. Vaak als Donny van huis is en hij kan niet mee eten, dan roepen ze altijd wel pannenkoeken. Ook met het warme weer van zaterdag was het zover. Ze wilde dolgraag pannenkoeken. Dus wat doe je dan, lekker in de keuken staan en pannenkoeken bakken haha… Opzich viel het gelukkig nog mee met de warmte. Ik doe het graag, want vind ze zelf ook altijd lekker om te eten. Wij eten de pannenkoeken altijd met poedersuiker of met boter en suiker. Boter met suiker is geloof ik echt iets van vroeger uit. Dit deed mijn oma altijd al en ons mam, want die had het weer van haar. Ik heb het weer van ons oma en ons mam. En nu geef ik het mijn eigen kinderen weer door. Echt erg lekker deze combinatie. Wie herkent dit, of eet zijn/haar pannenkoek ook altijd zo?

20190629_181614

20190629_182331

20190629_182510.jpg

Na het eten van de pannenkoeken, zijn we nog even gaan zwemmen met zijn 3tjes. Want we hadden het warm gekregen van het eten. Lekker weer afkoelen.

20190629_190315

Badderen

Toen we in het zwembad zaten, bedacht ik ineens om te gaan douchen met de kindjes. Vinden ze ook altijd leuk en dan is het fijn om lekker fris je bed weer in te gaan. Ik had een schuimbadje voor ze gemaakt. En zelf besloten ze de muren vol schuim te smeren en weer schoon te maken. Ze zijn de hele tijd bezig geweest. Ik heb tussendoor hun haren en lijf gewassen. En kon zelf ook rustig douchen. Hoe handig is dat.

20190629_191837

20190629_192444

Chips en ranja

Ranja krijgen ze door de weeks ook, maar in het weekend krijgen ze chipjes of wat anders lekkers wat ze graag willen. Na het badderen wilde ze heel graag nog chipjes en tv kijken. Tussendoor drogen hun haren dan mooi. Daarna zijn ze lief naar bed gegaan en gaan slapen. Ze waren weer erg moe van de hele dag, dus geen “problemen” gehad met het naar bed brengen. Ze sliepen meteen.

20190629_200650

Tuin sproeien

Nadat ik de kindjes op bed had gelegd, heb ik de sproeier aangezet. Het was buiten zo warm weer geweest de hele dag, dat het geen overbodige luxe was om alles even goed water te geven. Alles lekker nat. Ik merkte dat aan beide kanten de buren precies hetzelfde dachten. We waren elke keer mooi tegelijk aan het sproeien haha…

20190629_214737

Avond

Ik had in de vooravond al lekker een chipje op samen met de kindjes. En later in de avond had ik stokjes van Donato’s gepakt met Heks’nkaas. Super lekkere combi.

20190629_215314

Zomeravond voetbal

En nu merk ik terwijl ik aan het schrijven ben, dat ik op de zondag niet zo heel veel foto’s heb gemaakt. Donny had meegedaan met zomeravond voetbal en op de zondag was het afsluiten en de finale voetballen. Dit was van 10u – 17u. Donny moest om 10:30 voetballen, dit was voor ons niet haalbaar om te komen kijken. We moesten eerst nog even omkleden. Daarna waren we mooi optijd voor de wedstrijd van 11:30u en zijn we gebleven om ook de wedstrijd van 12:30u te kijken. De kindjes hebben het erg leuk gehad. Er stond een springkussen en ze kregen gratis ijs en ranja. Op het einde kregen ze van ons nog een snoepzak. Dus het was weer volop pret. Uiteindelijk na de wedstrijd van 12:30 ben ik met de kindjes weer naar huis gegaan, om te eten. Liva moest ook nog even slapen in de middag. En toen Donny klaar was, zijn we nog even naar mijn schoonouders een frietje wezen eten. Ook daar hebben de kindjes weer erg leuk gespeeld. Donny was trouwens met zijn team 2e geworden.

20190630_113436

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog, laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen over de hittegolf of wat anders.
Hopelijk vinden jullie mijn plog leuk.

Tot morgen weer bij een nieuwe plog, gezellig als je weer mee leest.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Fietsen is gezond☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s