PLOG Hittegolf Vrijdag 28-06-2019

PLOG Hittegolf Vrijdag 28-06-2019

Schoolreisje

Deze ochtend moesten we vroeger uit bed, want Teijm had schoolreisje. We moesten er eerder uit, omdat Liva naar opa & oma toe ging. Gezellig een dagje mee boodschapjes doen. En ik ben met Teijm meegeweest naar school, om te rijden naar de bestemming. En de bestemming voor groep 1 en 2 was dit jaar: Het hof van Kaatje in Wijchen. Het was een prachtige dag, alleen in de ochtend nog wat frisjes, dus de jas ging wel nog even mee. Ik merkte wel aan mezelf, dat ik het best spannend vond dat Teijm alleen ging. Allemaal in die drukte. Herken je dit ook bij jezelf?

Misschien ben ik een gekke mama, maar ik bedacht mijn eigen ineens dat vele kindjes dezelfde schoenen zouden hebben of zo’n soort gelijke. Daarom had ik bij Teijm een gekleurd stiekje erom heen gedaan, zodat hij zijn eigen schoenen zou herkennen en dus altijd zijn eigen schoenen zou pakken met de juiste maat haha… Het hof van kaatje is namelijk een speeltuin met gras en zand. Dus ik had het idee dat die schoenen misschien wel eens uit zouden gaan. Ze mochten ook hun zwembroek en handoek meenemen voor verkoeling met water. Vandaar dat ik dit zo had gedaan. Op het einde van de middag was er inderdaad veel te doen om vergeten schoenen/slippers of slippers die nog ergens in het gras lagen van iemand…. Blij dat ik dit samen met Teijm zo heb afgesproken.

Eerst moesten we allemaal in de klas verzamelen en werd er tegen de kinderen verteld, bij wie ze in de auto zaten. Daarna konden we vrij snel aanrijden. Hop hop, gas erop. De heenweg ging prima met de kinderen in de auto, het was voor ons ook niet erg ver rijden. Ongeveer 20 minuutjes ofzo. Ik heb de kinderen daarna overgedragen aan een andere moeder die wel de hele dag bleef. Ik hoefde alleen maar nog rekening te houden met de ophaaltijd.

20190628_080805

Hieronder het smily werkje waar ik gister over schreef.

20190628_082214

20190628_082156

We werden goed begeleid door de school. Alle ouders die reden, kregen een A4 als een soort parkeerkaart. Zo konden we dicht bij school parkeren en hoefde de kids niet ver te lopen naar de auto.

Even niks

Nadat ik de kinderen weg heb gebracht, ben ik lekker naar huis gereden en heb ik even helemaal niks gedaan. Zo op het einde van de week ben je daar dan ook wel aan toe. En het kon ook gewoon. Teijm was op schoolreisje en Liva was gezellig bij opa & oma.
Ik heb beetje instagram gekeken, facebook en Youtube, tijdens een lekker kopje thee.

Ik dacht nog heel even om te gaan strijken, maar echt heel even dan. Want dat ligt er genoeg. Alleen dat zocht ik echt totaal niet. Toen bedacht ik mijn eigen dat ik nog wat op de pc moest doen, dus heb ik dat maar eerst gedaan. Daar had ik nu alle tijd voor.
En ineens is het 12u en heb ik een broodje gegeten en een tosti met kaas. En daarna keek ik weer op de klok en was het gewoon alweer tijd om aan te rijden, zodat ik optijd bij het Hof van Kaatje zou zijn. Want ik moest de kinderen ook weer ophalen. Dat ging vrij vlot moet ik zeggen. Nog even naar school, tot de juf in de klas was en toen was het 15:00u en konden we naar huis toe. Of nou ja, naar huis, wij moesten eerst Liva ophalen bij opa & oma. Daar hebben we wat gedronken en gingen we vrij snel weer, want om 16u moesten we naar de zwemles van Teijm. Dat is gelukkig bij ons in het dorp, dus niet ver weg.

20190628_164308-e1561751139531.jpg

Zwemles

Teijm heeft weer erg goed gezwommen en zijn best gedaan. Hij was wel ontzettend vermoeid van een hele dag schoolreisje, maar gelukkig heeft hij even kunnen rusten bij ons thuis. En om dan een frisse duik te nemen in het water, was denk ook niet verkeerd.
Met Liva was ik ook nog tijdens het zwemmen naar buiten gegaan, want wat is het op zo’n dag toch warm in de ruimte waar we mogen zitten wachten/kijken.


Nieuwe zonnebril

Na het zwemmen was Donny ook thuis van het werken en hebben we even makkelijk frietjes gegeten. Daarna kregen we het even zwaar, de moeheid sloeg toe. Maar toch zijn we opgestaan en even naar de opticien gereden, want Donny moest nog een nieuwe bril. Deze die hij had was helemaal bekrast. Tijd voor een nieuwe. Zo gezegd zo gedaan haha.

20190628_193012

Ijsje eten

We waren na het kopen van de zonnebril in de buurt van een friettent en hadden wel zin in een lekker ijsje met dit weer. Nog heel eventjes een ijsje eten en dan snel naar huis, want wat waren Teijm & Liva vort moe. Het was een warme, lange dag. Liva had ook wat korter geslapen dan standaard. Die was tussendoor ook al gevallen en de knie kapot.

Heerlijk naar bed

Met Liva ging het heel de dag goed, ze heeft geen koorts of verhoging meer gehad gelukkig. Eenmaal thuis was het naar boven, wassen en tanden poetsen en lekker naar bedje slapen. Teijm kon zijn ogen niet meer open houden, zo moe dat hij was. Liva wilde nog een klein verhaaltje voorlezen, dat hoefde voor Teijm echt niet meer. Ze zijn allebei super lief gaan slapen. Donny en ik zijn naar beneden gelopen en je hebt ze niet meer gehoord. Ze waren denk al vrij snel in dromenland. En dan nu heerlijk weekend. Het aftellen is begonnen voor de kindjes. Nog maar 1 weekje school voor ons en dan fijn zomervakantie. Erg veel zin in.

20190628_204410

20190628_205435

Eikenprocessierups

Dan begin ik toch ook maar over die eikenprocessierups. Ik geloof dat velen hier wel last van hebben. Wij in ieder geval wel. Al moet ik zeggen dat de kindjes nog niet klagen?? Dus dat is een goed teken. Ik heb nog bij de drogist gekeken voor een zalfje van VSM en dan calendulan, maar helaas was deze al helemaal uitverkocht. Je kunt ook iets halen met aloe vera erin. Schijnt ook te verzachten. Ik heb nog geen van beide kunnen proberen, maar ons thuis heeft door de zalf van VSM echt minder jeuk. Dus werkt prima.

Ik had alleen die webben in de bomen nog niet echt gezien, maar vanmorgen met het wegbrengen van Liva, opweg naar ons thuis wel. Ons mam had even uitgelegd naar welke bomen ik moest kijken opweg naar hun huis…. en ja hoor, dikke witte webben waren er te zien. Echt heel erg vies. Bij onze gemeente kunnen we bellen of een online formulier invullen, zodat de gemeente weet waar ze moeten gaan verwijderen en bestrijden. Ik zou zeggen, doe je best. Het zijn er genoeg. Ze zitten echt overal.

Ze zeggen dat er nog 1 soort komt. Ai, daar zit niemand op te wachten lijkt me. We kunnen niks anders doen dan afwachten hor dit gaat verlopen. Hoop dat het allemaal goed te bestrijden is. Maar ik heb gelezen dat 1 zo’n rups 700.000 haartjes heeft en ze met een windje al snel van het lichaam af waaien…. iew. Niet tof!

20190628_075900

20190628_075845

20190628_075841

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog, laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen over de hittegolf of het schoolreisje. Hopelijk vinden jullie mijn plog leuk. Zondag en maandag even geen plog en houd ik een rustdagje. Of ik zet mijn extra blog online, maar dat moet ik even kijken of dat lukt. Als het niet te warm is haha… anders ga ik heerlijk genieten. Dan komt de 1e plog weer online op de dinsdag.

Sowiezo een heel fijn weekend en geniet van het heerlijke weer. Ga leuke dingen doen met elkaar en dan hopelijk dat je weer gezellig mee leest met de volgende plog.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Schoolreisjes, wat een gezellige tijd☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s