PLOG Hittegolf Woensdag 26-06-2019

PLOG Hittegolf Woensdag 26-06-2019

Het huishouden

Jaja, het huishouden moet bijgehouden worden, ook met dit hele warme weer. Maar als verrassing deze woensdagmorgen, was het wat minder warm. Het was gewoon verkoelend. Ik heb meteen de achterdeuren allebei open gezet, ben naar boven gegaan en daar de rolluiken open gedaan en lekker de ramen open gezet. Heerlijk een frisse wind door het huis. Meteen schoot er door mijn hoofd, wat kan ik nu nog meer doen met dit weer. Ik ben het gaas van de hordeuren schoon gaan maken. De hordeuren zijn weer pluis vrij haha… Super fijn. Dit heb ik gewoon met de stofzuiger gedaan. Ik heb het mondstuk met dat borsteltje op de stofzuiger gezet en heb zo van boven naar beneden gewerkt. De pluisjes gingen super handig ervan af. Fijn dat het weer is gedaan, was best nodig opzich. Meteen ook beneden alles gestofzuigd. Ik had nog wel meer willen doen op deze verkoelende ochtend.

20190626_095100

Boodschapjes doen

Na nog wat andere huishoudelijke dingetjes gedaan te hebben, zijn Liva en ik in de auto gestapt om boodschaptjes te gaan doen bij de Lidl. En ik ken mezelf, ik neem altijd meer mee dan de bedoeling is. Dat is niet handig. Baal ik altijd zo van. Ik denk altijd, oh dat is wel handig om ook in huis te hebben of nu we er toch zijn, kan ik het net zo goed gewoon ook nu meenemen…. wie herkent dit ook van zichzelf? En Liva heeft het goed naar haar zin, die vind het wel gezellig om the shoppen met mama haha.

Liva mocht van mij een klein karretje pakken en dan zouden we daar de boodschapjes in doen. Ik dacht in het begin van de winkel, dat past wel. uhum… yeah right. En zal ik eerlijk vertellen, we moesten alleen aardappels hebben. En zoals je kunt zien, zit dat karretje ram vol met allemaal andere spulletjes. Snap je mijn probleem….
Het was uiteindelijk geworden: aardappels, croissantjes en harde broodjes, worstenbroodjes, optimel van de Lidl, snoepjes, chips, salade. Nou laat ik het daar maar op houden. Meer dan genoeg dus…
Het was tijd om weer fijn naar huis te gaan, Liva kreeg het ook koud in de winkel.

Teijm ophalen van school

Nadat we weer thuis waren en de boodschapjes netjes hadden opgeruimd, was het alweer tijd om Teijm op te halen. De tijd gaat echt super snel voorbij. Zie ze hier samen lief naar huis lopen. Wat een liefde heb ik voor deze 2, onbeschrijflijk. Mijn allesjes.

20190626_123913

Verjaardag

In de ochtend is Liva trouwens opgestaan met 37,6. Dus dat was prima. Na het middag eten is Liva weer lekker gaan slapen, want in de middag hadden we een verjaardag. Het begon ook steeds warmer te worden en in het zonnetje was het zelfs weer heet..

Op de verjaardag hadden we deze keer geen taartje, maar Vianetta ijs vanwege het warme weer, jammie. Mij hoor je niet klagen. Dit vind ik altijd super lekker ijs. Dat was dus smullen. We hadden lekker onder de overkapping gezeten en de kindjes mooi gespeeld. Ze hebben zelfs nog even gezwommen. Alleen ik merkte dat Liva wat rustiger werd op den duur en ik voelde haar hoofdje. Yep, die was weer aardig warm aan het worden. Nu keek ze ook nog wel erg duf uit haar ogen. Ik wist dat ze nog niet helemaal opgeknapt was, maar dacht wel dat het de goede kant op zou gaan.

20190626_154915

20190626_162810

Avond eten

Na de verjaardag zijn we weer fijn naar huis gegaan en ben ik meteen aan het avond eten begonnen. Deze ronde geen BBQ… Teijm heeft super goed meegeholpen met het snijden van de aardappeltjes. Het eten was bijna klaar en toen kwam Donny thuis. Dus perfecte timing. We konden meteen aan tafel. We hadden lekkere aardappeltjes, groente en een cordonbleu. Ik wilde eigenlijk gekookte aardappeltjes, maar dat is mislukt. Was het helemaal vergeten en was zo enthousiast aan het snijden van de aardappeltjes, samen met Teijm… Dus een ander keertje maar weer.

Na het eten heb ik Teijm & Liva snel in bad/douche gedaan, zodat ze weer lekker fris waren. Even alle warmte afspoelen. Na het badderen nog de nageltjes geknipt en mochten ze nog heel eventjes beneden zitten. (om de haren te drogen) Daarna zijn ze weer super lief gaan slapen. Allebei weer total los. Ik heb weer alle lampjes mooi optijd uit kunnen maken op de slaapkamers. Want je hebt ook nog muggen die dat lekker warm vinden. Gelukkig hebben we daar onze muggenstekkers voor. Helpt goed.
Liva voelde trouwens na het bad ontzettend warm. De termometer gaf best hoog aan. Ik schrok ervan. 40.3 . Ik hoop maar dat het door het badderen komt.

Ik ga als ik zelf naar bed ga, altijd nog even bij de kindjes kijken en ze nog een dikke kus geven op de wang of voorhoofd. Dan voel je ook direct of ze verhoging of koorts hebben. Dan kan ik alsnog bepalen of Liva een zetpil nodig heeft voor de nacht of niet.

20190626_180108

20190626_183220

Ik ben druk bezig geweest met de vlog voor vrijdag, het was lekker koel en kon mooi even de vlog editten. Kijk dat scheelt een hoop. Blij met de keuze die ik heb gemaakt. Het was gisteren gewoonweg te warm daarvoor. De vlog staat ingepland en komt a.s. vrijdag online voor de liefhebbers.

20190626_233925

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog, laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen over de hittegolf, of over teveel boodschapjes die je meeneemt en eigenlijk niet de bedoeling is. Hopelijk vinden jullie mijn plog leuk, want morgen komt er weer een nieuwe plog online.

Tot morgen weer bij een nieuwe plog

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Boodschappen doen, dat kan goedkoper ☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s