PLOG Hittegolf Dinsdag 25-06-2019

PLOG Hittegolf Dinsdag 25-06-2019

He lieve lezers, vandaag even geen vlog online, maar wel mijn dagelijkste hittegolf plog.
Ik vond het te warm om te gaan editten. Dit probeer ik morgenavond te doen, voor vrijdag.

Nog steeds koorts

Liva had maandag op dinsdag nacht erge koorts, ze was ontzettend warm. Ik ben meteen een washandje koud gaan maken en op haar voorhoofd gelegd. En ook een zetpil gegeven. Was zo zielig om te zien. Alleen daarna wilde ze niet in haar eigen bed gaan slapen. En in ons bed is opzich oke, alleen ken ik haar en houd ze ons wakker en gaat dan niet echt slapen. Dus van 04:00u tot 05:00u heeft ze ons wel even bezig gehouden. Daarna toch verteld dat ze in haar eigen bedje moest gaan slapen, maar hier ging ze direct mee akkoord en sliep ze ook meteen. Gelukkig, want dat is toch het aller beste medicijn. ‘slapen’
Op de dinsdag gaat ze eigenlijk altijd bij de “kindjes” spelen (naar de opvang), maar omdat ze koorts had, heb ik haar afgemeld.

Goed drinken en fruit

Nadat we met zijn 2tjes Teijm naar school hadden gebracht, hadden we een lekker schaaltje fruit gemaakt met een beker drinken. Met dit weer is het goed om voldoende vocht / drinken binnen te krijgen. Een lekker appeltje met druifjes, een flesje water en een bekertje ranja. Het was vrij snel al heel erg warm.

20190625_102433

Mieren

Yep, het is zeer zeker niet leuk en erg vies. Maar we hebben mieren in huis. Ze hebben duidelijk een pad gemaakt waar ze allemaal lopen. Klopt, ik hoor jullie denken, dat moeten er veel zijn. Dat was ook zo. Ik zag ze rond de vaatwasser en de prullenbak. Want ja, wat is nou lekkerder om van vieze vaat te snoepen of uit de prullenbak. Ik heb de vaatwasser direct aangezet en elke keer deze gewoon goed dichtduwen, dan win je een hele hoop. De prullenbak verschoond en helemaal schoongemaakt. Waar de mieren lopen, heb ik Kaneelpoeder gestrooid. Hier schijnen ze niet van te houden. Nadat ik dit alles had gedaan, heb ik er niet meer zoveel gezien als in de ochtend. En in de avond helemaal geen meer. Het zijn gewoon grote snoeperds haha… Gelukkig zijn ze weg. Hopen dat ze wegblijven. ALs je goed kijkt op onderstaande foto, zie je ze lopen.

20190625_102747

Spelletje spelen

Nadat ik klaar was met de mieren, zijn Liva en ik gezellig wat spelletjes gaan spelen. Niet te veel inspanning tijdens deze hitte.

20190625_110545

20190625_110945

Liva wilde daarna heel graag voelen hoe het water van het zwembad was. Of het nog steeds erg koud was, want ze wilde wel graag zwemmen haha…

20190625_105823

En ik ben naar ons olijfboompje gelopen, hoe deze het doet na het opnieuw verpotten. En onze passiebloem blijft maar groeien en er zitten mega veel knoppen in die nog allemaal uit moeten komen. Dit vind ik altijd erg mooi om te zien, ik houd van kleur en groen in de tuin. Love It.

Zwemmen

Liva is eerst gaan slapen en na het slapen had ze 37.7 verhoging. Dus opzich ging het beter. Dus snel Teijm ophalen, want tja, wat doe je met dit weer het liefste. Wij zochten verkoeling in het zwembad bij ons in de tuin. Wat hebben de kinderen toch weer flink gespeeld en gespetterd met het water. Er in en er weer uit. Duiken en met de opblaasbare spulletjes spelen. Zelf ben ik ook lekker in het zwembad gegaan. Heerlijk om zo af te kunnen koelen. Dat scheelt een hele hoop. Na school hebben we dan ook meteen onze badkleding aangedaan. Want met kleren aan, kreeg ik het alleen maar warmer… jeetje wat een warme dag was het gisteren. Op mijn telefoon gaf die 36 graden aan, als het niet meer is geweest. Maar super blij dat het zonnetje schijnt en we plezier kunnen hebben buiten in onze tuin, want daar hebben we lang op moeten wachten…

20190625_152033.jpg

20190625_152119

20190625_152139

BBQ

Zoals beloofd in mijn vorige “dag” vlog, zou ik niet vergeten om een foto te maken van onze bbq. Het is gelukt, ik ben het niet vergeten. We hadden voor het eerst een sparerib voor op de bbq en die was geslaagd hoor. Wat hadden Donny en ik hiervan gesmuld. Deze was ook groot genoeg moet ik zeggen. De kindjes hadden een bbq-worstje. Liva eet nog niet echt veel vlees en Teijm steeds beter. Ik had hem een broodje gegeven en hij had er een broodje worst van gemaakt, maar wel helemaal op. Dus super blij daarmee. Hij had een lekkere volle buik. Liva uiteindelijk ook. Door de koorts bleef ze roepen dat ze buikpijn had, dus het kan zijn dat ze daardoor wat minder heeft gegeten.

20190625_183122

20190625_183601

20190625_184135

Voor het slapen nog even zwemmen

Na het eten, heb ik samen met Donny alles opgeruimd en ben ik samen met de kindjes nog 15 minuutjes wezen zwemmen. (Donny moest nog even weg) Helemaal met je lijf onder water en lekker voor het slapen af te koelen. Nadat de kindjes goed waren afgekoeld van het water, heb ik ze afgedroogd en naar bedje gebracht. Ze waren ontzettend moe van al dat spelen en sliepen direct. Ik heb ze niet meer gehoord. Zodra ik zie dat ze slapen, loop ik altijd nog naar boven toe om alle lampjes enzo uit te doen. Beter voor onze energiebesparing, maar zeker ook voor de warmte met dit weer. Liva had trouwens met naar bedje brengen wel weer koorts 39,1 . Hopelijk knapt ze snel op. Want koorts met dit warme weer is niet fijn.

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog, laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen over de hittegolf, of dat je ook misschien last hebt van mieren haha. Hopelijk vinden jullie mijn plog leuk, want morgen komt er weer een nieuwe plog online.

Drink genoeg en rustig aan met dit warme weer. Tot morgen weer bij een nieuwe plog

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Pak de zon en straal ☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s