PLOG Hittegolf Maandag 24-06-2019

PLOG Hittegolf Maandag 24-06-2019

Tip van de dag

Wat een warme dag was het gisteren toch. Blij met het mooie weer, maar een hittegolf is ook meteen zo warm voor iedereen. Bij ons moet Teijm gewoon naar school, zonder tropenrooster. Gisteren moest hij van 08:30 – 14:30 naar school. De kinderen mochten uiteraard extra water mee naar school en wat lekkers zoals komkommer, snacktomaatjes, meloen of worteltjes. Lekker fris. Dat ging allemaal prima. Alleen hoe blijft dat goed in de tas of rugzak? Ik heb hier DE tip van de dag. Misschien kende je het al of deed je het al, maar voor degene die het handig vind hierbij mijn TIP! Ik heb gekozen voor een klein koeltasje, hier stop ik 1 of 2 koelelementen in, zodat de inhoud ook lekker koud blijft. Dan het drinken en fruit erbij en goed dicht maken. Dit scheelt enorm met deze extreme hitte. Het broodtrommeltje heb ik naast de koeltas gedaan in de rugzak zelf. Het brood zal wel goed blijven in de broodtrommel heb ik het idee haha… Dit makkelijke en kleine koeltasje heb ik toevallig gekocht bij de Hema voor €6,- euro. Het is een leuk tasje en Teijm vond hem ook erg mooi met allemaal cactussen. Het heeft de juiste formaat voor in de rugzak. Elders zul je misschien wel een koeltasje goedkoper kunnen scoren. Maar ik zocht gisteren met het warme weer niet langer te zoeken, terwijl ik het al in mijn handen had en super leuk vond hihi.

20190625_081452.jpg

20190625_081605

Koorts

Liva en ik hebben het gisteren lekker rustig aan gedaan terwijl Teijm op school zat, ja dat koeltasje hebben we gekocht en toen snel weer naar huis. Liva had wat last van haar buikje. Wij waren netjes rond 11:30u weer thuis, om een boterhammetje te gaan eten. We eten altijd optijd, zodat Liva ook fijn optijd eventjes een middag slaapje kan doen. Liva slaapt meestal rond de 2u per dag in de middag. Dus mooi rond 12:00u naar bedje toe en tegen 14u wordt ze dan altijd wakker. Netjes optijd om Teijm op te halen. We wandelen dan altijd om 14:15u aan, dan zijn we mooi optijd. Alleen gisteren werd Liva wakker met een heel warm lichaam….. je raad het al ‘koorts’ . Ai, dat is minder en zo zielig. Eerst dacht ik, zou ze zo warm zijn, omdat ze geslapen heeft. Maar toen dacht ik neeeee, dat kan niet. Omdat ze toch mee moet om Teijm op te halen, heb ik ervoor gekozen om de wandelwagen te pakken. Dan kon ze lekker zitten en nog beetje na tutteren en wakker worden van het slaapje. Toen we thuis waren, heb ik haar meteen gemeten en was inderdaad flinke koorts van 39,2. Dus zetpil gegeven waar ze redelijk van op knapte.

Zwemmen

Teijm had het erg warm en wilde dolgraag gaan zwemmen in ons zwembad die we afgelopen zondag al op hadden gezet, vanwege de weersvoorspellingen. Liva wilde toch ook graag zwemmen. Ze wilde natuurlijk ook wat verkoeling. Allebei hebben ze leuk gespeeld. Ik had nog wat voor in het zwembad het een en ander opgeblazen. Dus dikke pret samen. Oh, en Teijm zijn duikbril niet vergeten. Wat een plezier heeft hij hiermee. Hij vind het ontzettend leuk om dingen op te duiken. We hebben 8 kleine visjes die naar de bodem zakken en die gooi ik dan verspreid door het zwembad en hij duikt ze dan op. Super leuk om te zien. Door het koude water, koel je ook meteen lekker af en is het goed vol te houden. Teijm had vrij snel ook blauwe lippen van het water haha. Dus die ging zijn eigen even lekker warm springen op de trampoline. Klinkt lekker dubbel. Maar wat koud water al wel niet kan doen.

20190624_172217.jpg

BBQ-en

En na al dat spelen was het weer tijd om te gaan eten, wij hadden gisteren een gezellig BBQ avondje. Gezellig met zijn 4tjes. Hier had ik ook wel een foto van kunnen maken, maar bedacht me gister avond, dat ik het wel leuk vond om elke dag een blog te schrijven met deze hittegolf. Maar vanavond staat er weer een BBQ op de planning, dus dan zal ik het proberen te onthouden. Ik doe mijn best. We hebben het gewoon klein gehouden. Hamburgers, shaslick stokjes en biefstuk op een stokje. En wat koudeschotel, aardappelsalade, meloen, druifjes en stokbrood met kruidenboter. Onze kinderen lusten niet ontzettend veel, dus daar houd ik rekening mee.

Na het eten zijn Teijm & Liva nog even fijn gaan zwemmen en afkoelen. Ik heb toen het zwembad nagelopen met een schepnetje en het water weer schoon gemaakt. De kids waren lekker afgekoeld en klaar om naar bedje te gaan. Ondanks de hitte zijn ze beide lekker snel in slaap gevallen. Liva wat later dan Teijm. Maar dat is bij ons beetje standaard. (op onderstaande foto’s zie je een klein beetje de gekleurde visjes op de bodem liggen.

20190624_162716.jpg

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn plog, laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen over de hittegolf en de tip van de dag. Hopelijk vonden jullie zo’n plog leuk, want morgen komt er weer een nieuwe plog online.

Rustig aan met dit warme weer en tot morgen bij een nieuwe plog

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ De zon speelt al buiten, kom je ook ☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s