BLOG: Water met fruit combinaties

BLOG: Water met fruit combinaties (12 combinaties)

water met komkommer3

Het is belangrijk dat je voldoende drinkt. Zeker met warm weer. Je kunt dan kiezen voor een sapje of frisdrank met prik. Maar omdat je voldoende moet drinken is het daarom net zo gezond om toch te gaan voor een homemade drankje. Wat dacht je van water met een smaakje, een fruit smaakje. Het is helemaal niet moeilijk om te maken. Kijk eventueel eerst wat je nog in huis hebt en anders ben je zo bij de winkel geweest voor lekker, vers fruit.

Hieronder geef ik een paar ideetjes en tips voor lekkere: Water met fruit combinaties
Alle combinaties zijn mogelijk met water en fruit. Vaak zijn 2 soorten fruit al ruim voldoende. Meer kan altijd.

verkoelend-zomerdrankje

 1. Komkommer, Citroensap & Munt

  * Vervrissend en je hebt geen saai gaasje.
  * De Citroensap reinigt trouwens je lichaam en heeft een positieve werking op darmen en lever, maar is ook goed voor de huid. Citroensap bevat verschillende vitamines zoals, kalk, koper, ijzer en kalium. Het sap van een citroen in een kan of glaasje water, met daarnaast wat munt en komkommer ziet er dus niet alleen super leuk uit, maar is ook echt goed voor je. Met de warmere dagen, kun je er ook een lekker ijsblokje bij doen.

  * Je kunt er ook voor kiezen om het simpel te houden en te kiezen voor alleen komkommer. Als je de komkommer in dunne plakjes snijd, komen er meer smaken vrij. Je kunt er ook voor kiezen om met een dunschiller lange schillen van de komkommer te maken. Hoe meer komkommer, hoe meer smaak.

  fruw

 2. Basilicum, Aardbeien & Citroen

  *Aardbeien en Basilicum passen erg goed bij elkaar. Door de schijfjes citroen wordt je drankje net wat frisser. Dit drankje moet je alleen niet te lang laten staan, anders worden de aardbeien papperig. Dat is zonde.

  in-artikel-fruitwater-2

 3. Sinaasappel & Bosbessen

  * De dorstlesser en rijk aan vitaminen en mineralen. Het zorgt ervoor dat je je lichaam helpt ontgiften. Zet het een nachtje in de koelkast, zodat de smaak erin kan trekken en het water op een goede temperatuur is. Gebruik niet teveel sinaasappel, anders gaat de smaak overheersen.

  DETOX-WATER-RECEPT-MET-LIMOEN-BRAMEN-EN-BOSBESSEN

 4. Limoen, Bramen & Bosbessen

  * Ideaal drankje om na het avondeten te drinken. Dit recept is heel goed te combineren met een dieet, omdat het helpt je lichaam te ontgiften en stimuleert de stoelgang. Daarnaast zit dit drankje vol vitaminen en mineralen. Er wordt gezegd dat je op korte termijn meer energie krijgt en het zorgt voor hydratatie van de huid. Waar TE voor staat is niet goed. Als je teveel van dit recept drinkt (met limoensap), kan het je tandglazuur aantasten.

  Grapefruit-limoen-citroen-en-sinaasappel

 5. Grapefruit, Limoen, Citroen & Sinaasappel

  * Diversen citrusvruchten en het helpt perfect tegen de dorst. Ziet er toch leuk en kleurrijk uit.

  detoxwater-met-watermeloen-en-munt-glas-67839680

 6. Munt met Watermeloen

  * Dit is een echte dorstlesser. Super fris en perfect voor hete zomerdagen. Er hoeft maar een beetje munt in en flink wat stukjes watdermeloen (mag met schil en al) En de rest van de watermeloen smikkel je gewoon lekker op.

  Elvenwater-905x509

 7. Munt & Limoen

  * De klassieker.

  Aardbei-limoen-komkommer-en-munt-water-1024x683

 8. Aardbeien, Munt, Komkommer & Limoen

  * Deze ingredienten zorgen ervoor dat je water een beetje zoet wordt.

  th1044675J

 9. Sinaasappel & Koriander

  * Deze combinatie is verrassend, maar erg lekker.

  Detox-water-met-grapefruit-en-rozemarijn

 10. Grapefruit met Rozemarijn

  * Krachtig en gezond drankje. Mocht je eventueel af willen vallen, sporten en een gezonder voedingspatroon, is dit fruitwater een mooie toevoeging. Borstel de grapefruit schoon onder de kraan. Was het takje rozemarijn. Snijd de grapefruit in plakken en leg deze op de bodem van de kan/fles. voeg de rozemarijn en eventueel de ijsklontjes in de fles en vul het met water. Laat het minimaal 2uur in de koelkast staan. Voor een optimale smaak, laat je het fruitwater een hele nacht in dekoelkast staan.

  water_met_frambozen_vanillestokje_en_een_roos

 11. Framboos, Rozenblaadjes & Vanille

  * Een zeer zachte en zoete smaak waar je helemaal Happy van wordt.

  rsz_shutterstock_234408196

 12. Limoen, Appel & Mint

  * Deze drie soorten door elkaar zorgt ervoor dat je een heerlijke smaakt krijgt. Vol met vitaminen en mineralen. Het is dus een gezond drankje dat je voor de hele familie kunt klaarmaken. Snij de appel in kleine stukjes, vergeet niet het klokhuis te verwijderen. Snij de limoen in schijfjes en voeg dit samen, let op: paar blaadjes mint toe voegen.

Er zijn zoveel diversen mogelijkheden, dat ze niet allemaal hierboven te beschrijven zijn. Maar mix bovenstaande eens met elkaar. Je zult zien dat er verrassende smaakcombinaties ontstaan. Het is erg leuk om te maken en het kijkt super gezellig.

Je kunt ook bevroren fruit nemen of zelf ijsblokjes maken met stukjes fruit erin.

Dit zijn de 12 combinaties van water met fruit. Hopelijk heb je er zin in om een leuk en kleurrijk glaasje te maken voor jezelf of een hele kan voor je familie of vrienden.

blog_afbeeldingen_fruitwater_eca5e7b8

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn blog, laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen over de diversen smaken van water met fruit. Ik ben erg benieuwed naar jullie mening. Welke smaak vinden jullie erg lekker?

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Breng vitamines & kleur in je leven ☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s