Eurovision Songfestival 2019

Duncan Laurence

Joehoe, afgelopen week was het weer zo ver, het Eurovision Songfestival 2019 op tv. Ik kijk hier altijd erg naar uit en ben dan ook wel fan. Ik zit altijd aandachtig te luisteren naar alle muziek en ik ben ook altijd erg benieuwd naar de outfits die ze aan hebben. Ik moet eerlijk gezegd ook altijd erg lachen om het half uurtje comentaar van de bn’ers voordat de halve finale deel 1 en deel 2 beginnen. Vooral ook als ze er zelf enorm lol in hebben met wat ze gezegd hebben. Heerlijk.

900

Duncan-Laurence-bank

Hier even de liedjes op een rij die voorgaande jaren allemaal hebben gewonnen.

2018: Israël – Netta Barzilai (Toy)

2017: Portugal – Salvador Sobral (Amar Pelos Dios)

2016: Ukraïne – Jamala (I believe in U)

2015: Zweden – Måns Zelmerlöw (Heroes)

2014: Oostenrijk – Conchita Wurst (Rise Like a Phoenix)

2013: Denemarken (Emmelie De Forest (Only Teardrops)

2012: Zweden – Loreen (Euphoria)

Ook dit jaar zaten er goede, maar ook slechte liedjes bij. Bij sommige vroeg ik me eigen een beetje af of ze wel konden zingen. Dit zal altijd wel blijven denk ik. Niet elk jaar, maar vaak heb ik wel bij een liedje een WOW effect. Dat heb ik bij de afgelopen 3 jaar helaas niet gehad bij degene die hebben gewonnen. Maar des ondanks kijk ik met heel veel plezier. Zeker als de camera de Green Room filmt, ineens gaat iedereen actief met hun vlaggetje wapperen, hoe geweldig is dat. Elk jaar weer 😉 #traditie

0_Eurovision-Song-Contest-2019-Green-Room

Ik vond bij de 1e halve finale, Australië toch wel goed qua performance, qua zang minder, maar het was een keer wat anders wat ze deden. En Czech Republic, lekker kleurrijk en er werd goed gezongen. In de 2e halve finale vond ik onze eigen Duncan Laurence super, super goed. Hij werd ook mooi in beeld gebracht. Zwitserland & Zweden hadden ook zeker een erg lekker deuntje en vond ik persoonlijk goed dit jaar. Ik weet dat de meningen zijn verdeeld 😉😊 Ik ben daarom ook wel benieuwd wie jullie goed vonden dit jaar in de halve finales of finale.

Het comentaar van Jan Smit en Cornald Maas mogen we ook niet vergeten te benoemen, ook dit jaar deden ze het weer super goed. Lekker een eerlijke reactie hoe zij het liedje vonden. Alles werd aandachtig door ze beoordeeld en hun mending deelde ze netjes met ons. Ze vertelde ook dat Duncan erg goed stond bij de bookmakers, vanaf het begin. Dit met een wisselende percentage van +/- 45%

Jan Smit & Cornald maas

Gisteren 18 Mei 2019 was het dan zover, de FINALE van het Eurovision Songfestival 2019 in Tel Aviv -Israël, wat een prachtavond hebben we gehad. Wij hadden lekkere hapjes klaar gezet, drinken erbij en zaten er helemaal klaar voor. Mijn ouders hadden we gezellig uitgenodigd. Dan is het ook erg leuk om samen de meningen te uiten. Wat een spanning was het deze keer. Duncan Laurens heeft echt alles gegeven voor Nederland wat hij maar kon geven en wat deed hij het super. Erg mooi om te zien, je voelde het gewoon helemaal, die kippenvel kwam goed naar voren bij mij tijdens zijn optreden.

Toen de puntentelling van de jury. Totaal 41 landen gaven hun punten door. We gingen erg goed mee met de punten, we bleven niet achter, dus wij zaten daarom zeker op het puntje van de bank… Het ging deze keer tussen Noord Macedonie, Italie, Rusland en Nederland. The Netherlands heeft oa van Frankrijk, Portugal en van Zweden de maximale score van 12 punten gekregen. Uiteindelijk werden de punten van de Televoting bekend gemaakt. Spannend. Toen eenmaal de laatste punten werden opgenoemd, was het meteen duidelijk: onze eigen Duncan Laurens heeft gewoon gewonnen. Hij kreeg van de televoters maar liefst 216 puten. Hij heeft het Eurovision Songfestiva 2019 gewonnen met maar liefst totaal 492 punten, hij heeft geschiedenis geschreven met zijn liedje ‘Arcade’. Wat was dat een prachtig moment. Eindelijk na 44 jaar, heeft Nederland weer gewonnen. Hoe prachtig is dit, zo super geweldig. Wauw, echt kippenvel. Duncan heeft de harten van Europa veroverd. Op het einde mocht hij nogmaals zijn nummer Arcade zingen en dit deed hij met een mooie glimlag. Ik ben zeker trots op Duncan Laurence en #teamduncan met Ilse de Lange.

csm_uitslag-2019_5f052ce31c4841177607694745835.png

Ik heb weer ontzettend genoten van het Eurovision Songfestival van 2019. Op naar volgend jaar. Weer benieuwd wie er dan mee mag doen voor ons eigen kikkerlandje. Omdat Nederland heeft gewonnen, wordt het Eurovision Songfestival volgend jaar in Nederland gehouden. Heel speciaal en zeker ook nog omdat het dan de 65e editie is.

Onze avond was zeer geslaagd en sowieso tot volgend jaar!

20190519_132019125225697566117529.jpg

Ik bedank jullie voor het lezen van mijn blog, laat zeker een leuke reactie achter als je gezellig mee wil kletsen over het Eurovision Songfestival. Ik ben benieuwed naar jullie mening over het liedje van Duncan of een ander liedje wat jij er duidelijk uit vond springen. Of wat vond je bijvoorbeeld van de outfits. Of het optreden van Madonna. Alles kan en mag. Laat je horen.

Liefs ♡♡♡ Jeske Heijmans

☆ Music brings us together☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s